Šta je novo?

System Reserved particija - problem

Nightflier

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2011
Poena
169
Prebacio sam hdd iz jednog računara u drugi. Reč je o Maxtoru od 250 Gb. Windows 7 ga je uredno prepoznao, ali najpre je na njemu video samo particiju od 100 Mb, koju označava kao System Reserved. Pomoću Paragon Partition Manager™ 10.0 Personal formatirao sam disk u particiju od 230 i kusur giga, ali ova System Reserved je ostala i neopevano me nervira. Kako da je ubijem?

Lako, samo je obrišeš! "Delete partition" i to je to..

Čime da je obrišem? Partition Manager je uopšte ne vidi.

Probaj EASEUS Partition Master Home Edition. Ali trebalo bi i winov disk management da vidi, pa čak i instalacija...

Hvala! Upalilo je sa Partition Masterom. I dalje imam tajanstveno zauzeće od 100 mega, ali to mi nije toliko bitno. Hvala još jednom.

Ja sam shvatio da hoćeš da obrišeš particiju od drugog win7 sa drugog kompa, pa da instaliraš sveže. A ne da ne znaš odakle ona i čemu služi.
Inače ka što kaže turok, uvek je imaš i neophodna je za pravilan rad; može se sve naterati OS i boot na jednu particiju ali nije pametno iz više razloga..

OK. Nisam znao da Win ostavlja za sebe prostor na svakom hdd-u računaru. Hvalam vam obojici na pomoći. :)

Moze bez ikakvih problema da se obrise ta particija. Tj. najbolje je formatiradi disk po zelji pomocu nekog programa pre pokretanja instalacije windowsa, i tada se nece pojaviti..

@Nightflier ne na svakom, samo tamo gde je OS.

@lale87 Nije najbolje nikako! Tamo gde želiš staviti 7 je nabolje ostaviti NE FORMATIRANO, te će sam win da napravi jednu malu nevidljivu particiju od 100MB, i ostalo za OS. Inaće po tvome ga nateraš da sve stavi na jednu što 7 baš i ne voli, a i ubija smisao da je sigurnije da boot bude na odvojenom delu za opravku sistema itd. što jeste i razlog za uvođenje druge particije! A i šta smeta nevidljivi deo od samo 100MB??! :d

A ako na istom disku hoćeš još particija, možeš ih dodati nakon instalacije 7 kojoj kažeš koliko da se pri instalaciji raširi, posle u samoj 7 ili nekim programom.
Ili pri instalaciji napraviš particije kako želiš, pa obrišeš prvu gde ćeš staviti 7 i samo mu kažeš da se instalira na taj ne formatirani deo i onda sama instalacija radi šta treba.

Nazad
Vrh Dno