Šta je novo?

system registry

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Masina je radila OK onda sam promenio plocu i memoriju. Posle toga cim se instalira windows i nekolio programa javi se poruka:

windows encounterd an eror accessing the system registry
windows will restart and repar the system registry for you

posle cega pola programa ne radi.
Nekoliko puta instaliran win98 na cist disk.
Interesuje me da li moguci uzrocnik moze da bude ploca jer sam memoriju menjao i isto se desava.

Resetuj BIOS na ploci. Mozda si overio nesto sto ti nije podrzano od strane osalog hardwera. Ako nije to onda je zbog memorije (ja tipujem na nju). Spusti joj setovanja na minimum (ako imas opciju za 4-way iskljuci je) i vidi da li radi OK.

Moze da se desi da ploca i memorija ne valjaju mada sumnja. Ako si overklokovao procesor vrati na normal pa pokusaj ponovo. Ili sa druge strane mozda neki program pravi problem, virus...

E meni su se javljali isti simtomi, doduse ja nisam nista menjao, ali potuno isti simtomi sa kompom. Takodje sam nekoliko puta dizao windows 98 i uvek isto javi tu poruku i posle toga kaput, pola programa ne radi.
Kod mene je bila sledeca problematika: jedna od dve memorije od 128 Mb Kingmax je riknula i ona mi je unosila zabunu u kompjuteru i sve mi s*ebala. Posle tri dana testiranja, muvanja i okretanja memorija iz slota u slot ( posto ja imam dva slota za sdram i dva slota za edo ram) cisto radi provere i ploce i memorija, dijagnosticirao sam kvar u toj jednoj kingmax memoriji. Cim sam ostavio samo jedan modul memorije i podigao windows 98, a kasnije i windows Xp sve je savrseno profunkcionisalo ( da kucnem u drvo). Sada mi komp savrseno radi,a memoriju nosim posle svih ovih praznika da reklamiram posto za nju imam dve godine garanciju. Proveri memorije sa programom Gold memory.
Toliko od mene, izvinjavam se sto sam bio malo duzi. :wave;

Procesor i memorija su na normalu nije nista dirano i overklokovano. Pored toga pojavio se problem sa CD-om. Kad sa njega nesto instaliram prijavljuje da neki fajlovi na disku nisu u redu a kada promenim CD sve radi OK. Imam dva diska Matrox jedan 10GB drugi 40GB kopiranje 1GB traje 25minuta, probao sam da menjam grane ali nista, kanda je ipak ploca

Nazad
Vrh Dno