Šta je novo?

System recovery za notebook

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Trebam da reinstaliram Acer Travelmate notebook koji ima hdd od dve particije (c i d). Na c particiji je bio sistem na d particiji podaci.
Sistem hocu da reinstaliram sa cd-ova koji idu uz racunar, jedan sistemski i dva restore diska sa imidzima.
Kad racunar dignem sa sistemskog cd-a imam opciju hdd full rebiult (restore your system to its factory original condition).
Interesuje me da li to znaci da ce doci do brisanja i druge particije posto po fabrickim setovanjima disk je imao samo jednu particiju a ova druga je napravljena naknadno?

Na drugoj particiji su veoma bitni podaci koji ne smeju da se izgube.

Znaci pitanje je da li ce se system sa svim programima i setovanjima instalirati na c particiji a d particija ostane nedirnuta ili ce se sve obrisati kao sto je bilo pri kupovini?

Mislim da ce ti ceo disk srokati i pripremiti ga kao sto je bio u trenutku kupovine.
Mada bi trebao taj softver i sam na to da te upozori ako ga startujes.

silverglider je napisao(la):
Mislim da ce ti ceo disk srokati i pripremiti ga kao sto je bio u trenutku kupovine.
Mada bi trebao taj softver i sam na to da te upozori ako ga startujes.
Hvala na odgovoru.
Nesmem da rizikujem zbog podataka pa cu instalirati sa obicnog diska.

Da da, bilo bi ti sve izbrisano, imao bi samo jednu particiju... I eto, sad imas legalan Windows a moras da instaliras "sa drugog diska". Recovery disk je prevelika glupost od strane laptop proizvodjaca (ili Microsofta?!)..

Nema veze u pogledu 'legalnog windowsa' - njemu je vazno da ima licencu za legalno koriscenje windowsa (ako mu je bitno), a da li je sa recovery ili nekog drugog diska, pravno gledano ne bi trebalo da je problem.
Recovery je napravljen za masu ljudi koji uzmu komp, a ne razumeju se u instalacije, particionisanja i ostala 'spanska sela'; njima je takva ponuda auto-instalacije prava pesma i zbog mase kupaca OEM proizvodjaci moraju to da ponude.

To stoji, ali im ne bi nista falilo da prosire meni na disku, ako nista drugo barem dopuste da se (re)instalira samo windows, koji si na kraju krajeva uredno platio a ne mozes njime da raspolazes na uobicajen nacin.

Nazad
Vrh Dno