Šta je novo?

System HDD, 500GB ili veći, šta uzeti?

markoni_slo

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2006
Poena
330
Dakle, interesuje me šta bi bilo zgodno uzeti od diskova kapaciteta 500gb ili 640gb, da ima adekvatne performanse za jedan sistemski disk a da, sa druge strane, bude što tiši u radu (koliko je to moguće za hdd)? Trenutno imam ~ 540gb, od kojih mi više od pola stoji prazno gotovo uvek, tako da mi neki veći disk od 640gb i nije potreban.
Iako bih najradije uzeo samsung disk iz f2 serije, u igri su samo diskovi koji mogu u NSu da se nađu, jer ne želim da rizikujem ispravnost diska isporukom kurir službi.
Dakle, wd, hitachi, seagate...

WD5001AALS (black 500gb)
WD6401AALS (black 640gb)
WD5000AADS (green 500gb) - Da li je neko probao ili ima disk iz green serije kao sys disk? Utisci?
Hitachi HDT0A38114 (640gb)
Hitachi HDP725050GLA360 (500gb)

Uvek dobrodošao i neki vaš predlog? :)

Znam da poredim diskove različitih serija i različitih cenovnih nivoa, ali udovoljite mi! :) Dakle, disk adekvatne brzine za OS, ali u isto vreme što tiši disk!
mojne ssd da mi preporučujete, skupo. :D

Mozda da sacekas nove Samsung F3?

Sačekao bih ja nove f3 diskove ili kupio stare f2, svejedno, problem je što ih niko u NSu ne radi pa je kupovina istih nemoguća!
A dostava diska iz BGa krompir službama ne dolazi u obzir!

@Peja
Da, znam da je 7200.12 serija od 500gb single platter i da svi govore da je disk prilično tih, ali ne znam kakvi su sada po pitanju kvaliteta. Znam da je seagate bio (još uvek?) u problemima u poslednje vreme!

Uzmi WD6401AALS ja imam WD6401AAKS od 16 mb i prezadovoljan sam

Vrh Dno