Šta je novo?

system fan???

NikBre

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2003
Poena
604
Pa imam neki programcic za overclokovanje koji je dosao sa maticnom plocom i on mi javlja da mi se system fan okrece na 0000 rpm isto javlja da mi CPU fan okrece na 2000 i nesto ali to ponekad samo. Isto mi Sandra javlja da mi je temperatura CPU-a 120 C. iako u biosu i tom programcicu pise da je oko 40 plus. u cemu je fora ako neko zna i sta mu to dodje system fan onda? proverio sam i svi mi ventilatori rade.

HVALA

Nisi napisao koja ploca je u pitanju i koji cooler, ali budi bez brige - ocigledno da nije dobro ocitavanje broja obrtaja. Inace, u zavisnosti od ploce i programa za ocitavanje pos System Fan-om se misli uglavnom na dodatne ventilatore u kucistu ili na onaj (one) u napajanju.
Da bi ocitavanje bilo tacno mora ploca to da podrzava (starije ploce uglavnom nemaju tu mogucnost), cooleri moraju da budu zakaceni preko ploce, a ne direktno na napajanje, oni sami to moraju da podrzavaju (vec duze vreme se samo takvi prave - sa 3 zice) i eventualno mora program za ocitavanje da se dodatno podesi (i izuzetno retko da se podesi i u BIOS-u)...

Nazad
Vrh Dno