Šta je novo?

System Fan (90b) error

zugazuga

Cenjen
Učlanjen(a)
04.01.2013
Poena
159
Kada upalim laptop pojavi mi se System Fan (90b) error:

The system has detected that a cooling fan is not operating correctly.
Continued operation is not recommended and may cause unpredictable behavior that could result in random shutdown, data loss or possible system damage. The system will shut down in 15 seconds. To prevent shutdown and continue operation, press the Enter key now.
System Fan (90b)
In addition to this error, the system fan may spin faster and become louder.

E sad malo sam tražio po netu i vidim da treba očistiti ventilator. Pošto to nikada nisam radio na laptopu zanima me da li ima neko drugo rešenje? Da li prilikom čišćenja ventilatora moram zameniti pastu? Temperature uopšte nisu visoke i laptop se ne greje pri običnom radu. U pitanju je HP laptop g6-2301sm

Poslednja izmena:
Obavezno je cistiti laptop makar jednom godisnje. Ne bi verovao sta se sve nakupi unutra,bukvalno se napravi tepih prasine,iz jednog dela,kao parce... Moj savet ti je da rasklopis laptop,nadji upustva na netu...nije kompikovano,ali trebace ti prvi put malo vise vremena,ako nikad nisi radio... Zamena paste je najmanji problem. I pamti kad ga budes rasklapao gde sta ide,slikaj ili zapisuj... Meni uvek ostane neki sraf viska :D

Pa nije toliko,ali kad vec ceo laptop rasturas,ne znam zasto bi to preskocio... 2 sekunde posla...

Evo rasklopio sam, ali ventilator je skoro čist, ne znam da li da ga skidam kad nema puno prašine

proveri onaj deo kroz koji izlazi vazduh napolje...unutra mora da ima prasine,a ne u ventilatoru.... i ne znam dal mozes da vidis lepo dok ne skines heatsink ceo

Gledao sam, nema ništa, čisto, vide se rešetke

Cist je , upali ga(laptop) dok je otvoren vidi jel vrti ili je crko...

Upalio sam ga, radi sve fino, ali ko zna kad će se ponovo pojaviti greška, jer se do sada pojavljivala svakih par dana.

Opet se pojavila ista greška, zna li neko ima li neko rešenje

Moguce da vent otkazuje na kratko, ili kontakt nije ok... Jedino da kupis nov pa da probas, ne znam sta drugo... Ili da kuliras to sto ti prijavljuje

Ne smeta meni što se pojavljue greška samo da se nešto ne pokvari

slusaj vent i prati temperature stalno,ako su one ok,ne bi trebalo nista da mu fali...

Nazad
Vrh Dno