Šta je novo?

sysdrv.sys pravi probleme?

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
rijesih se konacno da reinstaliram win xp. I da skratim, instaliram ja sve, sve radi (da ne kazem leti), ali, otkrio sam 2 stvari (za sad) koje mi izbacuju BSOD:

1. kad pokusam da update-ujem sa directx 9.0b na 9.0c, dobijam BSOD odmah po restartu, u kom se pominje sysdrv.sys kao uzrok, i ne pomaze ni system restore! I jedva sam se nekako izvukao butujuci u safe modu, pa bih premjestio sysdrv.sys negdje drugo, i onda bi se masina restartovala normalno (bez njega!). Kad tad odradim system restore, vratim se na directx 9.0b i drajver se vrati na svoje mjesto. Chudno...
2. kad pokusam da odradim defragmentaiju neke particije, dobijem instant BSOD, u kojem se pominje isti taj drajver.

E sad: zna li neko cega je on dio. nForce ili forceware drajvera, directx-a, service packa, ili sta? Da bih znao sta da mijenjam i koje alternativne verzije drajvera da probam?

Hvala, hvala, hvala! 🙂

aj postuj sta ti tacno napise na BSOD-u one brojeve 0x00000..........

Najverovatnije imas problem sa hard diskom ili ako imas neki USB rack za hdd.

ajd, BSOD-ovacu comp jos jednom 🙂 sad nisam kuci, pa cu javiti ovih dana. USB rack nemam, HDD bih rekao da je OK (radilo je sve ok do reinstalacije WIna, a inace imam 2 MAxtora od po 80GB, ne u raidu).

aha, dohak'o sam mu! 😀 Taman kad sam rijesio da sistem deinstaliram/dezintegrisem jos jednom 😉 , pogledam ja u properties kad je zadnji put modifikovan taj sysdrv.sys . Onda (posto sam za sve pravio restore point pri reinstalaciji, pametni ja! 🙂 ), pogledam sta je instalirano u tom periodu, i NADJEM! 🙂 To je bio File Securer 3.78 trial, koji sam nasao na nekom od CDa koji dolaze uz Novine (Digital! mislim), slucajno mi naletio da ga probam. Deinstaliram tu budjavinu, and everything works like a charm! 8) Naravouchenije: nikad ne instaliraj programe ciji engleski readme izgleda kao nesto sto je diktirao Bengalac u stanju shoka 😛
Posle toga sam se osmjelio, pa i isfleshovao bios moje 6600 diamond, sad mi pokazuje i temperaturu (mada nisam siguran koliko mi je to bilo pametno, temp je na idle 58, na full ide do 72 mislim, a jos je zahladilo, prosto da se covjek samo jos vise nervira 😉 ).
Za kraj, ima li neko predlog za provjeren program za zastitu "osjetljivih" foldera i fajlova??

Nazad
Vrh Dno