Šta je novo?

SyncMaster 755dfx

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Resio sam da izbacim monitor koji je imao rapav ekran {bukvalno,u gornjem levom cosku} i uzmem 755dfx {polovan}.I sad,kao ono je solar a ovo samsung pa jos flatron...Ali slika mutna,boje nevesele sve mi nesto bezveze slika!Podesavao sam i monitor i graficku ali mutna i dalje.Da li je monitor pri crkavanju ili moze nesto da se uradi?racunam Samsung,a ono uzas...Saveti,predlozi???

Moze da bude do graficke karte, koju imas ? Ja sam imao taj monitor i slika je bila ok na 9550 i 9800 ali na mx 440 i na gf2 nije bila bas neka. Koja je rez u kojoj probas koji je refresh ?

Poslednja izmena:
Graficka je gf 5200 1024-768 stoji trenutno a koju god rezoluciju da stavim i bilo koje osvezenje nista bolje moze da bude samo gore.

Monitor je jedini deo racunara koji nikada ne bih kupio polovan. Pre bih uzeo polovnu (pozutelu) tastaturu.

Ako ti je na predhodnom monitoru slika bila ostra, onda je do monitora 100%. Popravka toga iziskuje servisnu intervenciju. Mozes i sam da probas ako si vican tome...

Ja sam imao iskustva sa jednim doticnim monitorom i imao je bas mutnu sliku na 100Hz.
Na 85 Hz je vec sve radilo kako treba...
Ali posto kazes da je pri svim refresh rate-ovima i rezolucijama slika mutna,a od garancije jelte nema nista,potrazi servis i ne kvari oci....

Sta se patis sa tim krsem. Evo ja imam Dell 2026T - 20" 1997 godiste (Sony trinitron) i ima sliku kao zmaj. Sestra je kupovala komp, pa sam joj nabavio Dell 17" crt poslovan, 2001 godiste, natural flat, drzi 100Hz u 1152x864, i ima savrsenu sliku, za 80 Eu, (6 meseci garancije).
I jos nisam video dobrog Samsunga iz te klase, imam utisak kao da gledam u sito, a ne u monitor.
Pozdrav, i nikada Samsung

Hvala na dosadasnjim odgovorima!

Imam 755DFX i slika na 1024 x 768 ,100 HZ stvarno ima neki problem mada mi se to vise
cini kao(povremeno) horizontalno podrhtavanje slike nego kao zamucivanje.A slika je ostrija na 1024 x 768,75HZ nego na 85HZ mada je i na 85HZ zadovoljavajuca.
Na 1280 x 1024,75HZ slika se dosta muti u coskovima i dosta je mutno tako da ovu rezoluciju koristim samo povremeno na pola sata.Sta reci takva je klasa monitora....
Sorry mrzi me opet da postujem,pa da editujem ovo...
Koliko tek monitor ima falinki na onom aida32 monitor testu...
tipa los horizontalni linearitet,konvergencija u uglovima uzas
a imas tu negde fokus test pa vidi....

Poslednja izmena:
Garancija ne bi trebalo da bude problem.Prethodni monitor sam uzeo nov,koji je bio RAPAV, :crash: ,{bio je kod mene 3 meseca} pa mi je ovaj ponudjen kao zamena,ali polovan.Ja se kao primio i uzeo,i donese lik i ja posle par minuta skontam da je losa slika :smash: !I odmah kazem liku a on kaze da probam da instaliram samsungove drajvere.I odem na sajt skinem drajvere.probam sve rezolucije i osvezenja jedno po jedno i opet isto.moze samo gore :wall: !
E sad.Kontam da ce ovaj monitor da izleti iz moje sobe nazad u radnju pa neka se oni pate sa njim.Ovaj,tj.prethodni mi racunaju u nekih sto evrica,spreman sam da doplatim nekih 30-40 evrica pa da uzmem nesto drugo!Ako nije frka da ne otvaram drugi thread preporuka sta da uzmem?Znaci nekih 130-140 e.Jel moze neki 19" za te pare,a da radi dobro?Pa jos kad bi bio flat...
Pozdrav
:wave: :wave: :wave:

ViewSonic ili Dell bi bili moja preporuka... Kapiram da za te pare moze da se uzme 19" u dobrom stanju. Ja sam za 65e uzeo Dell P935 (17" flat Sony Trinitron) 2001 godiste i prezadovoljan sam. Neuporedivo je bolja slika nego na Samsungu...

Jos neka preporuka?Nesto detaljnije?

Evo ja sredio! :banana: Imao sam opciju izmedju LG 710s i Samsung 795 DF,posto nije vise nista bilo u radnji a kako mi je bilo hitno samo da izbacim onaj uzeo sam 795df uz 30e.Slika je neverovatno bolja,trenutno sam zadovoljan,NEVIDJENA je razlika! 😛

Hvala svima na pomoci!

Pozdrav :wave: :wave: :wave:

novoprepeceni je napisao(la):
Imam 755DFX i slika na 1024 x 768 ,100 HZ stvarno ima neki problem mada mi se to vise
cini kao(povremeno) horizontalno podrhtavanje slike nego kao zamucivanje.A slika je ostrija na 1024 x 768,75HZ nego na 85HZ mada je i na 85HZ zadovoljavajuca.
Na 1280 x 1024,75HZ slika se dosta muti u coskovima i dosta je mutno tako da ovu rezoluciju koristim samo povremeno na pola sata.Sta reci takva je klasa monitora....
Ja imam 795MB i za njega takođe važi sve ovo što si rekao (kao i ostatak koji nisam citirao). Držim ga na 75Hz baš zbog oštrije slike, mada proizvođač tvrdi da je optimum 85Hz.

I kod mene isto!

I ja imam nesrecni Samsung 755DFX. Kada ukljucim monitor, prvih 15-tak minuta slika podrhtava i sidje 2-3 cm dole, kao da su duhovi usli u monitor. Kada pritisnem DEGAUSS, slika se smiri i popne nazad, ali posle 2 sekunde opet ista prica. I sve tako dok se ne zagreje.

Nemam ideju sta bi mogao biti razlog ovakvom ponasanju monitora, ali je moj savet ZAOBILAZITE SAMSUNG U SIROKOM LUKU ! :crash:

Nazad
Vrh Dno