Šta je novo?

[Symbian] Mapa ili navigacija u offline modu?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
Potreban mi je GPS softver koji može da radi u offline modu = bez da zahteva vezu sa GPS prijemnikom, kao što to traži Garmin, i da ne troši kredit preko GPRS. Ne mora obavezno GPS softver, ustvari treba da radi kao mapa i da mogu da se dodaju mape, konkretno naše okruženje (Balkan).

Najbolja varijanta je nešto kao iGo na win mobile, nažalost, njega nema za Symbian, pa se traži sledeće najbolje rešenje.

Gledao sam Google Maps i Nokia Maps i koliko sam skapirao, oba troše GPRS, pa ne odgovaraju.

Razmatrao sam još i Navigon, Ndrive, Route66, ali ih nisam probao.

Cekaj,Garmin ne moze da radi u offline modu iako se iskljuci "Launch background services" ?

Poslednja izmena:
Može, ali uvek startuje negde iz UK, bez obzira gde sam ga prošli put ostavio. Pritom nije šampion brzine u radu. Drugo, fokusira se više na puteve, nego na mapu.

Pa to je gps, naravno da ce da se fokusira na puteve, ako mu zadas neku rutu, ici ces putem, ne njivama kolko se ja razumem u nauku.. :)

Hvala ti puno, vidiš, nisam to znao. A sad mi recite neki program koji nije samo GPS nego može da se koristi i kao mapa.

Garmin moze da se koristi bez GPSa za gledanje mape. Nije bas najkonfornije ali moze da radi posao. Istina je da ne sacuvava poslednju lokaciju ako nije aktiviran GPS, ali to se lako prevazidje dodavanjem te lokacije u 'Moje lokacije'. Sledeci put kad ga startujes samo otvoris tu sacuvanu lokaciju i ides dalje.

Zavisno koji model mobilnog imas Ovi mape mogu takodje da rade ovo, potrebno je prethodno ucitati mapu za region koji te zanima (doduse ja sam ovo uradio preko WiFi-ja sto ti mozda ne odgovara). Posle mozes da gledas mapu bez koriscenja neta.

Instalirao sam ovaj TrekBuddy, ali mi nije baš jasno kako se radi s programom. Potrebno je ubaciti karte, a karte se prave na milion+1 način, zavisno od izvora karti, a na kraju dodje još ono seckanje na manje komade zbog memorije... Nisam uspeo da zaključim koji je najbolji format tih mapa. Probaću sutra da provalim što više, ali za sada nema svetla na kraju tunela...

Garmin je Godzila po pitanju brzine i komotnosti korišćenja. Zato i hoću da ga zamenim, iako praktično jedini ima upotebljive mape. Route66, recimo, radi k'o zmaj, ali nema mape koje mi trebaju.

Svojevremeno sam na UIQ2 koristio program SmartComGPS, pretpostavljam da ima i za S60 verzija. Program koristi mape koje su u suštini skenirane mape kalibrisane za korišćenje u ovom programu. Korisna stvar za pregled mapa ali odmah zaboravi na bilo kakvo rutiranje i sl. :)

Nazad
Vrh Dno