Šta je novo?

Symbian i exchange sinhronizacija sa Gmail-om

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Ukoliko na Symbian telefonu podesim da se sinhronizuju kontakti i kalendar sa Gmail nalogom da l je sinhronizacija dvosmerna i gde podešavama ko je stariji?

Ako unesem novi kontakt na telefonu, da li se on pojavi u Gmail contacts?
Kada obrišem kontakt na telefonu, da li on nestane na Gmail contacts?

Ista pitanja i za kalendar.

prvenstveno sve bekapuj, za svaki slucaj.

meni sa Windows Mobile je obrisao sve kontakte u telefonu, tj. smatra da je Gmail "stariji". Do sinhronizacije dolazi kada odradis sync, e sad to moze biti automatski na svakoj data konekciji ili kako vec definises vremenski.
u uputstvu za podesavanje stoji:
Decide when you want synchronization to happen. Leaving this Always On will ensure your data is always current, but will also consume more battery than other settings.
Initial Sync: Decide if you want to keep existing Calendar events on your phone or replace them all with events synced from Google Calendar.
Initial Sync: Decide if you want to keep existing Contacts on your phone or replace them all with contacts synced from Google.

Da, to sam video na jednom E71 na kome sam probao. Ti si verovatno zeznuo initial Sync.
Vreme sinhronizacije može da se podesi u minutima ili da stoji na manual.

Nažalost, i dalje ne znam da li će se novi broj unet na mobu (ili izmenjen psotojeći) sinhronizovati sa gmail kontaktima.

jedino da probas...

Kako se ja toga nisam ranije setio? :d

Nemam mob, a E71 koja mi je dostupna uglavnom ugrabim na kratko da bih radio backup svega, pa sinhronizaciju, pa vraćanje starih podataka. Mora da bar neko koristi ovu opciju.

nisi dovoljno pametan ko ja :) ;)

salu na stranu, evo u ovom problemu sa sync E71 kalendara sa Google, kaze da se podaci uneti na telefonu unose na Google kalendar - sa problemom sto za podatke izmedju 1980 ~ 1989 podaci se pojavljuju sa danom kasnjenja :)

znaci, podaci menjani na telefonu se salju na Google.

Huh, tek sada vidim koliko ljudi zapravo imaju problema sa tim.
Dobro, ja nemam all day eventove, već su upisani kao jedan sat, ali vidim da ima još nekih komplikacija.

I MfE na Symbinau izgleda može da sinhronizuje samo jedan GCalendar, a meni je dva neophodno, a 4 poželjno :(
Izgleda da su sve manje šanse za moj povratak na Symbian. A tako mi nedostaje veliki broj dugmića :)

Desire Z?

Kupio juče E72. Saćemo da isprobavamo šta se kako sinhronizuje.
Sinoć nisam uspeo, ali evo sada sam uspešno obrisao jedno ime iz imenika preko moba, a ono je nestalo i u kontaktima na Gmail-u.

Poslednja izmena:
jeeeej! :)

Ne bih ni da probam, jer GoogaSync € 17,90 EUR, a narodnoj verziji je sigurno potreban sertifikat, što je pain in the ass.

Ako imaš bolje rešenje, spremi ga pre nego se vidimo :d

PJ ,jel si se mozda susretao sa problemom "Your account does not have permission to sync with current settings. Contact your administrator." Odradi mi sync za mail ali Contact i calendar nista :crash:

..ili je to do nekih poesavanja?

Mada mi ni Ovi sync ne radi izbaci mi: Unable to synchronize with server"

Uzas...

Nije mi se to dešavalo. Doduše, s obzirom da telefon posedujem manje od 24h, ne mogu da kažem da imam mnogo iskustva :d

Kalendar i kontakti se (koliko sam do sada video) sasvim OK sinhronizuju, ostaje problem što mogu da syncujem samo jedan kalendar :(
Izgleda da ću ipak da probam i gore pomenuti GoogaSync.

Ja sam uspesno sinhronizovao gmail i e72 ali samo kontakte, bez ikakvih gubitaka ;)

Pri prvoj sinhronizaciji, nokia je prebacila sve kontakte na gmail i gmail na nokiju, pa sam neke stvari imao duplo. Potom sam u google contacts pretrazio duplikate, uradio merge dupliranih kontakata i ponovo sinhronizovao. Bez ikakvih problema.

Uputstvo koje sam sledio je na ovoj adresi

A posle toga sam podesio Mail for Exchange et voila... ;)

Kod mene u kontaktima ne psotoji sinhronizacija. Posle contactct info ide settings, a unutra je samo contacts i nemam syncronization.

MfE podešavanje koje si poslao mi izgleda gotovo identično kao što sam video na E71. Kod mene je i to drugačije. Verovatno ima veze sa verzijom software.

uh, moja je greska...
prvo uputstvo je tacno, samo moras da udjes u ctrl panel, pa phone, pa sync

E tu pravis novi profil. ;)

Šta si upisao kao ime (ili rutu do) baze za kontakte i kalendar?

U phone / sync nista posto na ovaj nacin ne moze da se sinhronizuje nista osim kontakata.
Jedino sto je ovo bezbednija varijanta za prvi sync.

Posle toga, ostalo ide preko Mail for Exchange.

da li si probao da odes na m.google.com/sync preko telefona... trebalo bi da mozes da izaberes koje kalendare zelis da sinhronizujes... bar je tako na ajfonu....

i da, kada odes tamo, prvo prebaci jezik na engleski jer kada je srpski izabran nece da radi...

Na Symbian nema te mogućnosti. Kada odem sa moba, kaže, proveri preko računara (na istoj adresi) šta i kako može za tvoj mob. Kada preko kompa odem na link Nokia, dobijem uputstvo koje je boggyman gore već linkovao.

MeF koristim samo kao notifier, a mail-u pristupam kroz browser. Imam onaj "Unable to complete command" problem za koji sam pročitao da se javlja ako uređaj nema odgovarajući sertifikat, ali ne znam gde da nađem taj sertifikat.

novost... Sad je moguce sve sinhronizovati.

Sa Ovi store se skinuti eMose. Sto se mene tice, radi besprekorno

Jel Ovi store filtrira programe prema telefonu sa koga prisupaš? Ja sa E72 ne vidim eMose, a ni preko računara (ulogovan sam na moj account).

Update: prg se zove eMoze :)

Poslednja izmena:
Vidis da MOŽ(Z)E :D:D:D

sorry, greskom sam otkucao pogresan naziv :(

Vrh Dno