Šta je novo?

Symbian aplikacije

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Hello svima,
Pretrazih forum ali nisam uspeo da nadjem slicnu temu. Ideja je da izlistamo aplikacije koje obavezno treba imati na svoj aparati i po mogucstvu link ka njima ukoliko su besplatne.
Posto sam tek od skora clan Symbian familije za sada sam stavio samo
MobiGenie sa http://thinkabdul.com/2007/06/24/mo...-reply-call-locator-utility-for-nokia-s60-v3/ koji ima i Nokia sertifikat, a sluzi izmedju ostalog i kao sekretarica sto je meni vrlo zgodno :)

- Alon MP3 za snimanje zvuka u MP3 formatu
- contact manager- cuvanje imenika
- DVD i divx playeri
- SMS alert - dodela tona posebno za odredjeni broj
- Extended profiles pro - strtuje i iskljucuje profil kada ste vi to setovali-
- fe explorer
- mp3 player
- mum sms - zakljucava svaku primljenu poruku
- Notepad
- OWN skin, aktivni desktop
- Quick office - word i excell
- Smart call manager - za odbijanj,snimanje varanje, poziva (bolji je i od Black list i Black baller-a

- Sms counter
- Scren saver (veliki digitalni sat)
- viewer - za pregled slika
- lookup - za otkrivanje propustenog poziva

Poslednja izmena:
Za Symbian 9.x S60v3

FREEWARE (BESPLATNE):
Cellity freeSMS v1.2.6 *JAVA
Gmail 1.01 *JAVA
Opera-mini 4 4.0.(9751) *JAVA
SafeTxt 0.02 Whoredoeuvre *JAVA

Active Notes 1.00 (0) *sisx
Best Screensnap 1.0 Smartphoneware
Best Crypto 1.0 Smartphoneware
cCalc 1.10
cCam 1.02
Call Filter 1.02 AnfyMobile
Contacts Transfer 3.02
Dictionary 2.00 (0)
DivX Player 0.89 (0) *sisx
MMSSync 1.0 (0) Nokia
NsysInfo 1.16 (0)
Power Boot 1.00 (0) Wireless Labs
PVPlayer 4.21(32) Packet Video Corporation
Screen Shot 2.80 (0) Anthony Pranata *sisx
SMS Accelerator 1.0 (0) *Nokia E50
SysExplorer 0.21(61) NewLC
Uni Messaging Lite 1.00(0) Wireless Labs
Y-Browser 0.82 (16) *sisx
Zipmanager 1.0

Gore navedene potraži na:
http://www.allaboutsymbian.com/

================================================
Ove nisu FREE (besplatne):

AudioCube v.1.0
Best BMessage Storer 1.00
Contacts Guide v.1.15 ALON
CorePlayer 1.1.2(1971) Corecodec
CoreMP4 1.00(0)
Full Screen Caller 2.04 (0) Smartphoneware
Handy Clock 4.07 (1) Epocware
Handy Calendar.v1.0.S60v3 Epocware
Handy Safe 5.08 (1) Epocware + Handy Safe Desktop 5.07
Handy Taskman 1.06 Epocware
MemoryUp.Mobile.RAM.Booster.v1.80 MobiStudio *JAVA
OfficeSuite_4.50 MobiSystems
Phone.Shortcuts.v1.02 Retail Tektronic
Resco Photo Viewer 4.50 (0) Resco, spol
SlovoED 2.3.3 Epocware/Paragon Software Group
SMS Diary 1.30 Ola.Melen
Smart Movie 3.41(0) Lonely Cat Games
Tracker 1.02 *sisx
X-plore 1.13 (0)

Poslednja izmena:
Doduse neznam kako je ,,Prokka,, zamislio ovaj tread obzirom da je on dao i zipovan fail. Ja jesam samo pobrojao ono sto koristim,ali nije lose i da se za pojedine (ne sve) navede zasta su!!!
Ovo je samo pitanje,a ujedno i predlog.

Imas SMS counter za Symbian 9?

Sta ja koristim od interesantnih programa:
FSCaller - prikaz slike pozivaoca/pozivanog preko celog ekrana
Active File - file manager sa jos par zanimljivih opcija (screenshot, restart, zip unpack...)
cCalc - stvarno dobar digitroncic
Best Profiles - automatsko menjanje profila, moze i na osnovu celije na koju ste zakaceni, unosa u kalendaru...
Handy Calendar - ispravlja jednu od 3 stvari kojima sam se najvise razocarao prelaskom sa S40 na S60, kalendar (tu su jos i imenik i lista poziva).
Phone Shortcuts - pozivanjem programa tasteri 0-9, * i # postaju shortcutovi za neku aplcikaciju - nesto kao go to meni na S40 telefonima
SkyQuiKey - nesto najbolje sto sam pronasao, program koji radi u pozadini i omogucava da samo ukucate na standby ekranu (i to koristeci t9) naziv aplikacije/kontakta koji vam treba i automatski ga prikazuje na ekranu. Pretraga je real time, tako da izbacuje sve sto se poklapa sa trenutno otkucanim slovima. Zahvaljujuci ovom programu ne pamtim kada sam poslednji put usao u meni, a sama organizacija menija, hotkeyevi, gore pomenuti phone shortcuts... gube svaki smisao :)

odlican free push mail program za symbian ukoliko zelite da vam email stize kao sms
emoze.com :)

Instaliram SMS alert, kada ga pokrenem krene da otvara program i zatvori se. Da li neko zna u čemu je problem ? Telefon je 6630

Poslednja izmena:
Pa nije verzija za 6630,jedino to mi pada napamet. Ili mi posalji na PM e-mail da ti saljnem moj SMS alert.

Hvala svima na odgovorima :)
Ja cu uskoro osveziti listu sa nekim zanimljivim igrama jer i to su u neku ruku aplikacije :)

Posebno bi se zahvalio Vojkanu koji je imao najvise strplejnja da mi sve pojasni :)

Zanima me i da li ste nasli nacin da vi snimite galsovne komande za pozivanje odredjenog broja posto ja to nisam uspeo. meni on auotomatski izgovara imena a ja to njegovo da ponovim nema sanse. radi se o nokii E51.

Applications:
Handy Taskman
Handy Clock
M!Weataher
Screenshot
Opera Mini 4
WirelessIRC
Nokia Device Status
Live Messenger
Nokia Maps
CorePlayer
SmartMovie Player
PhoNetInfo
RotateMe
Best Blacklist
Epocnova Media Safe
S60SpotOn
BestTorch
Phone Guard 2.0
Phone Alone
bit-side PanoMan
cClock
Flash Lite 3.0
Handy Zip
X-plore 1.11
ActiveFile 1.17

Office:
Adobe Reader LE 1.5
cCalc
SmartphoneWare Best Calc
OfficeSuite 4.00

Games:
Sensible Sudoku
Naval Battle
Micro Pool
Bejeweld

Poslednja izmena:
Zanima me i da li ste nasli nacin da vi snimite galsovne komande za pozivanje odredjenog broja posto ja to nisam uspeo. meni on auotomatski izgovara imena a ja to njegovo da ponovim nema sanse. radi se o nokii E51.
Dodaj svakom kontaktu nadimak (Edit / Options / Add detail / Nickname) i upiši ga fonetski (malo vežbe i brzo uđeš u štos kako da to zvuči "srpski"), jer onda voice synthetizer izgovara taj nadimak umesto imena i prezimena. Izgovaranjem istog onda vršiš glasovno pozivanje...

znate neke dobre ( i naravno besplatne) multiplayer igre za symbian telefone?

KeypadLock
Resco Photo Viewer
Opera mini 2 MOD
In-device Search
NSysInfo
Messenger Live
X-plore
BestProfiles
Nokia maps
IPConfig
Cellity freeSMS
Flash 3
BestBirthday
SmartMovie
Gmail
AutoMsg
MobiGenie
Animated SMS (+ 4 pack-a)
SMS Accelerator
Orphangirl320 (theme)

Imam malih problema sa SkyQuiKey posto periodicno radi periodicno ne. Naime povremeno mi se baguje osnovni ekran i ne mogu nista da kucam na brojcanoj tastaturi nego ali mi rade short key-evi...
Da li je neko mozda neko nashao program za glasovno biranje, posto mi odgovara da sve zavrsavam sve preko hands free-a, a to nazalost trenutno ne mogu. Trazio sam na forumima ali nisam nasao resenje :(

SMS alert program obozavam,ali mi radi samo kada je instaliram u nekoliko navrata i posle ne. Da stvar bude gora onaj kome sam dodelio neki zvuk kada mi stigne poruka, ne oglasava se sa tonom koji sam dodelio ,ali ni sa default tonom nego samo beep.Tako da nekada i ne cujem da je stigla poruka!!!

jel zna neko gde mogu da nabavim program pomocu kog mi blic od kamere sluzi kao baterijska lampa... treba mi za n70

Znam da moze da se iskljuci blic kada se slika fotografija,ali kako iskljuciti blic kod video zapisa na N70

ljudi jedno pitanje

ima E60 , S60, 3rd

ubi se trazeci po netu jednu osnovnu stvar koju svaki tel treba da ima (ali ocigledno symbian s60 ne!)

Prikaz SAMO broja osobe koja te zove/zoves!

Prosto i jednostavno!

Znaci imam Skyecaller i bruka je program ALI moras za svaki kontat da stavis sliku da bi prikazao BROJ ( i sliku preko celog ekrana!) .. Lepo ali nekorisno! Necu niti imam za sve ljude u imeniku slike...

FSCaller bi treba da radi isto (nisam jos probao) .. mozda on?!@

Generalno, samo hocu da pise PERA PERIC i dole BROJ NJEGOV ..

Inace pise samo ime i ne pise koji tel! UZAS!

Dajte pomoc please!!

ljudi jedno pitanje

ima E60 , S60, 3rd

ubi se trazeci po netu jednu osnovnu stvar koju svaki tel treba da ima (ali ocigledno symbian s60 ne!)

Prikaz SAMO broja osobe koja te zove/zoves!

Prosto i jednostavno!

Znaci imam Skyecaller i bruka je program ALI moras za svaki kontat da stavis sliku da bi prikazao BROJ ( i sliku preko celog ekrana!) .. Lepo ali nekorisno! Necu niti imam za sve ljude u imeniku slike...

FSCaller bi treba da radi isto (nisam jos probao) .. mozda on?!@

Generalno, samo hocu da pise PERA PERIC i dole BROJ NJEGOV ..

Inace pise samo ime i ne pise koji tel! UZAS!

Dajte pomoc please!!

u FS calleru mozes da biras polja koja zelis da ti prikaze tj. i fleksibilnije je od onoga sto ti trazis;) mozes da stavis i mail adrese i vise telefona i sl..

poz

Poslednja izmena:
samo da dodam: kada se ubaci srpska verzija software-a onda lepo izgovara reci , nasa slova, t9 a cak je i help na srpskom;)

poz

srpska verzija?

hmmm, hilfe hilfe gur gur:mad:

ja stavio 2.04 ver, registrovao lepo i sada cu da vidim kako radi i da li je to to...

moze malo pomoci i kako sta...:banana:

srpska verzija?

hmmm, hilfe hilfe gur gur:mad:

ja stavio 2.04 ver, registrovao lepo i sada cu da vidim kako radi i da li je to to...

moze malo pomoci i kako sta...:banana:

imas sve u ovom thread-u. na prvoj stranici je uputstvo a u samom threadu imas product code-ove.

a inace bi trebalo ovaj thread da se podeli po verzijama symbiana posto aplikacije za 9.x tj. s60 3rd edition nisu kompatibilne sa drugim verzijama symbiana i najcesce vazi i obratno ...

Kako podesiti galeriju da ne prikazuje HIDDEN fajlove koje sam setovao da su HIDDEN preko X-plore?

Da li neki kontakti mogu biti HIDDEN, ili postoji neki program koji u sebi moze da drzi tekontakte, i da mi da opciju za poziv/sms?

Neka aplikacija u kojoj mogu da definisem da mi kombinacija recimo: olovcica + 1 otvara nov SMS ali je u TO: polje vec ubacen odredjeni kontakt?

Alarm koji moze da se definise za svaki dan ponaosob, a ne samo working days, itd...?

Unapred puno puno hvala!

Nazad
Vrh Dno