Ma da, samo sto nije. Ima onaj Centrino Asus za oko 1050e (maloprodajna cena kod Pakom-a) M2400, a ne vidim zasto je on los za te pare? Da se ogradim, on ne ispunjava sve zahteve koje je covek naveo prilikom pokretanja threada, ali samo kazem da ne bude da je svaki ASUS ispod 1300e bulja. Daleko je to od istine. Ne znam zasto je granica postavljena na 1300e, kada to danas za notebook nije uopste mala cifra...
HP, a pogotovu Dell i ostalo slicno brendirano u nizoj klasi ne da je kanta nego je kantetina. Krcka plastika, samo sto se ne raspadnu - kao da su od secera napravljeni.
FSC necu da komentarisem uopste (des' Panto

)
Notebook kod koga se recovery CD sastoji od diska na kome je instalacija Windows-a, pa ti kada nesto zeznes instaliraj sve opet. Ah da, na drugom CD-u su i drajveri, nakon 20-30 restartovanja tokom rucne instalacije gomile drajvera bice sve kao da je izaslo iz fabrike. Spolja nisu nista bolji. Sve u svemu - odvratno. Prosto ne znam koji bih pre zaobisao prilikom kupovine
Mene bi bio blam sa time da se negde pojavim

Pre bih bockao neki fancy PDA (npr. FSC PocketLoox 610BTWL) nego jefini notebook ili neki FSC notebook drzao u krilu...
Zbilja, ASUS je jedan od retkih koji ima veoma kvalitetnu spoljnu izradu...Ima modela koji su losi, ali uglavnom su dobri notebookovi u pitanju.
Ovo sa predrasudama tek necu da komentarisem. Najtragicnije je sto tako neko moze npr. da ne voli LG, kupi IBM notebook, a ustvari mu je taj IBM notebook napravio upravo LG. U Koreji moze da se kupi LG-IBM T40
Inace M6 notebook koji sam testirao i prikazao u tom textu koji su mi citirali na ASUS.com se u Japanu prodaje pod, cini mi se, Epson ili Sharp brendom. Dakle, sve identicno samo pise Epson i drugacija oznaka. Ko zna koliko je jos modela projektovano i napravljeno u ASUS pogonima namenski za druge velike brendove kao sto su npr. Dell i slicne "zavrcemo srafove, lepimo logo stikere i pakujemo u kutije" firme.
Ne treba se voditi predrasudama, vec pogledati da li taj proizvod zadovoljava potrebe, i projektovane kriterijume po pitanju kvaliteta, pa na osnovu toga doneti odluku. To narocito ima znacaja sto nije u pitanju sitnica kao DVD rezac, vec stvar koja kosta zaista puno.
Svojevremeno sam imao L5 na testu - to je sjajan desktop replacement za to vreme. Pre svega, odlican IPS ekran koji je i pored slicne tehnologije kao kod Sony Onyx-Black ekrana davao za klasu bolji prikaz sa nesto manje refleksije. Ugao gledanja: sasvim uporediv sa IBM 1400x1050 ekranom kod najnovijih IBM notebookova. Jedino sto je bio tezak oko 4 kg
Ko ne zali pare ima IBM - tu nema kompromisa osim po pitanju dodatne opreme, ali to pare kupuju, a lose kuciste se ne moze promeniti nikada. Ali IBM uglavnom nema te grdosije od notebookova vec pre svega biznis masine (International Business Machines

). Inace R50 dolazi u jednoj varijanti sa odlicnim 1400x1050 ekranom...
Ja bih sebi, ako je to uospte bitno, odabrao nesto nalik ASUS S5 seriji. Ne moze da se opise koliko je dobar feeling kada se putuje autoputem i surfuje Internetom preko takvog notebooka teskog svega 1.3 kg...