Šta je novo?

sx1 ili k700i

56K

Čuven
Učlanjen(a)
15.11.2002
Poena
604
Pomagajte dvoumim se izmedju Siemens SX1 i Sony Ericsson K700i.
SX1 je smartphone i ima samim tim bolji software dok k700i ima bolju kameru.
oba telefona imaju cenu oko 170e. (kao predloge mozete navesti i druge telefona sa slicnom cenom i karakteristikama). :wall:

Mislim da je k700 bolji izbor.
ali bi pre bi se mozda odlucio za 6600.

pozz.

Ako kupujes telefon samo zbog kamere, onda kupi fotoaparat. Ja bih pre izabrao SX1 ili dodao malko vise para i uzeo 6600.

Između ta dva - SX1. Takođe se pridružujem savetima da je bolja treća opcija - 6600.

Jos jedan glas za 6600, bar ima normalne dugmice za razliku od SX1.

Naravno sx1 u svakom slucaju mada se slazem i za 66-icu

po cemu vam je sx1 bolji od k700.
osim u symbianu, ali zato ona tastatura, stvarno uzas

pozz.

K700i, na njemu će sigurno raditi mms, ako si na 064, a ima i Fm radio.

Ima symbian. Zar treba veca razlika? :zgran:

SX-1 je mnogo dobar fon...ali je uzasan! Ali s obzirom da razmisljas i o njemu, pretpostvaljam da si vec spremio ranac u kome ces nositi mob. po gradu....u tom slucaju, mogu se sloziti sa ostalima - i Blokija 6600 je odlican izbor.....sad...niko ovde ne pominje "what you get for the prise you pay....".....pa necu ni ja, jer ipak "Nokia je Nokia"!!!!!
Ukoliko ipak nemas gore pomenuti ranac, a pri tom volis da za svaki svoj dati € imas "opravdanje"....K700i, of course!!!!!

Ranac za Sx1???Ne znam jesi li ikada video sx1.U odnosu na k700 jedino je siri ,ali i tanji

Ako ti treba symbian onda 6600,ako ti ne treba onda k700i.Ja imam k700 i vise od fona mi ni ne treba.Kamera je dovoljno dobra za fon,lepo izgleda,ima odlican prijem etc.

SX1 mi je uzasno ruzan,a da ni ne govorim o tastaturi...
+ k700 ima jako kvalitetan mp3 i FM za razliku od SX1.Doduse ima i veliku manu da ne mogu da se dodaju MMC,tako da je ogranicen na 40 i nesto MB.

GuruDexx je napisao(la):
po cemu vam je sx1 bolji od k700.
osim u symbianu, ali zato ona tastatura, stvarno uzas

pozz.

Pa i 3650 je imao malo cudnu tastaturu pa su ga ljudi kupovali. Da ne spomenem 3660.

@borab
Ajde pojasni :) Ja nesto nisam primetio da MMS ne radi na SX1 i bilo kom Symbian telefonu, to si ti nesto pobrkao. A sto se FM-a tice to me podseca na jednog lika sa sajta mobilnisvet.com koji je n6680 i njeno ne podrzavanje 3g standarda okarakterisao kao ogromnu manu samo zato sto nece moci da gleda BK dok se vozi autobusom :S: :S:

Ja nikad ne bih dao kesh na k700i, pre bih se skrpio za 6600.

2 romel
Ko te je to slagao?Ja sam imao od SE T68/610/630 i K700 i nijedan mi se nije pokvario za po 3-9 meseci koliko su u proseku bili u mom vlasnistvu a samo sam flesovao T610 da skinem vodafonov softver i K700 da skinem O2 softver a ovako nista drugo a K700 ne da je zmaj od telefona... Za 9 meseci ona aluminijumska maska se jedva negde malo sa strane ogulila vrrrrrlo malo skoro neprimetno a najzesce mi je bilo kad sam ostavio siber na Audiju a fon naravno kod menjaca i on je pokisao,ja mu skinuo bateriju i poklopac baterije i drzao ga par sati na suncu i opet radi super i tek skoro sam ga prodao pa kupio Samsung D500 i pokajao se!Sad cu da jurim K750 ali ako decko ne zeli ciglu od telefona bolje neka uzme K700 i neka uziva nije ni taj Symbian tolika prednost jer zbog njega moja 6680 nije mogla da bude"normalne velicine"i trajanja baterije a sumnjam da ce uskoro napraviti fon sa Symbianom koji nece da cepa dzepove ali kao sto rekoh ako mu je bas bitan Symbian nek uzme SX1 ali ipak K700 ima stvarno dobre funkcije i sve sto vam treba pa i vise od toga a uz to je i stvarno jedan od najkvalitetnijih telefona!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:

Pa izgleda da su najzad napravili telefon sa Simbianom koji ima normalne dimenzije u pitanju je Panasonic X800 koji je trenutno najmanji Simbian telefon a ima dimenzije 100*48*17 mm i tezinu 99 grama sto su skoro iste dimenzije i tezina kao i Sonierikson K700. Trenutno ga nema u ponudi kod nas ali cena mu je pre mesec dana kada sam je gledao bila 340 evra.

Sto se tice dimenzija Simensa SX1 on je najmanji telefon sa Simbianom koji kosta do 200 evra i manji je i od Nokie 6600 sto je njegova velika prednost.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Pa i 3650 je imao malo cudnu tastaturu pa su ga ljudi kupovali. Da ne spomenem 3660.

i ja sam koristio 3650 dugo vremena, ali je bar imao grupisane dugimice, ali SX1 ih ima u dva reda po ivici telefona, tako da moras da kucas sa dve ruke.

pozz.

Ja sam za sx1 samo zbog symbian inache imam F500 koji je potpuno isti kao i K700 razlika je u memoriji i fm ostalo je isto,i mogu reci da je tel odlichan jedina im je mana shto nema da se ubaci dodatna memorija :S:

ja kad bih birao uzeo bih sx1. Ali to je zbog symbiana. I jos ponekih stvari :)
Mada, treba obratiti paznju na nestabilan softver (nije stalna karakteristika ali zna da da zaglupi, pogotovo pri kucanju poruka) i cudnu tastaturu (odlicnog je kvaliteta ali se nije bas jednostavno i brzo privici na nju).
ako ti ne treba symbian, rjesenje se namece samo od sebe - k700. U protivnom - sx1. Oba su odlicna telefona i neces pozaliti. Samo odaberi ono sto ti prema potrebama vise treba.

Citaj review-ove!!!

Jedno vreme sam se lozio na SX1 jer sam koristio C55, bio prezadovoljan Siemensom, i zeleo da evoluiram na Smartphone, i zato uzeo MPx200. Ne krijem da mi je mnogo pomogao forum, konkretno Bench, ali sam se i pored toga ubio trazeci review-ove po net-u i jedni od najboljih koje sam nasao su bili na mobilnom svetu, a oni prevode sa Mobile-review.com, a razlog zbog kog ti sve ovo pisem je savet da procitas review na SX1 test, test je, skromno receno, perfektan, ako budes citao, videces da su ga koristili vise od dve nedelje i da su ga bas izmrcvarili.

BTW, moja preporuka je: uzmi bilo koji smartphone, pa ako bas mora, neka bude i Symbian, ali ja toplo preporucujem, posle par nedelja druzenja sa Win-om, bas taj OS.

Poz.

kUdtiHaEX je napisao(la):

@borab
Ajde pojasni :) Ja nesto nisam primetio da MMS ne radi na SX1 i bilo kom Symbian telefonu, to si ti nesto pobrkao. A sto se FM-a tice to me podseca na jednog lika sa sajta mobilnisvet.com koji je n6680 i njeno ne podrzavanje 3g standarda okarakterisao kao ogromnu manu samo zato sto nece moci da gleda BK dok se vozi autobusom :S: :S:

Ja nikad ne bih dao kesh na k700i, pre bih se skrpio za 6600.

To što sa pomenuo mms, je bilo u fazonu da će kod oba telefona sigurno raditi ovaj servis.Za razliku od mog Mpx200 ( ko me terao da ga kupim), na kome to ne radi, a i baterija mu je "strava". A, priča "koliko para, toliko muzike", ovde ne pije vodu, jer je kada se Mpx200 pojavio, istije sigurno koštao oko 500$.Za te pare mora da radi mms.

demosthenes je napisao(la):
Jedno vreme sam se lozio na SX1 jer sam koristio C55, bio prezadovoljan Siemensom, i zeleo da evoluiram na Smartphone, i zato uzeo MPx200. Ne krijem da mi je mnogo pomogao forum, konkretno Bench, ali sam se i pored toga ubio trazeci review-ove po net-u i jedni od najboljih koje sam nasao su bili na mobilnom svetu, a oni prevode sa Mobile-review.com, a razlog zbog kog ti sve ovo pisem je savet da procitas review na SX1 test, test je, skromno receno, perfektan, ako budes citao, videces da su ga koristili vise od dve nedelje i da su ga bas izmrcvarili.

Poz.
Dobar review.Mislim da sam kompetentan da kazem nesto o sx1 posto sam ga koristio skoro pola godine.Prvo,mp3 i radio su daleko od loseg,jedina mana je slab izlaz(tih)ali na maksimumu sasvim upotrebljiv u bilo kojim uslovima.Uostalom mp3 je hardverski tako da se ne moze uporedjivati sa 3660/6600/7610.Drugo,o ukusima ne vresi raspravljati(po meni je jedan od najlepsih telefona sa veoma kvalitetnom izradom).Trece,tastatura nije problem i to zna svako ko ga je koristio jace od nedelju dana(ne racunajuci strasno glup razmak koji je na tasteru 1 koji nikad i ne znas jesi li stisnuo(nema onog klik,lepo opisano u reviewu gore)).Po meni Sx1 je fon kao i win98,cesto se zapucava ali kad mu naucis cake iznas kad sta treba da stisnes ,radi kao sat.
P.S.Kupio sam ga citajuci test na benchu Sx1 vs 6600, a prodao ga jel mi je lik za njega dao Mpx220.Dok sam ga imao nijednog trenutka se nisam pokajao,a ortaci koji su imali 6600 su bili odusevljeni.
P.P.S.Nije fon za svakoga.Ako imas slabe zivce nemoj da ga uzimas i to je to.

Sx1 je prvi Siemensov telefon sa Symbianom, i kao takvog prelazak sa njihovog internog OS-a na Symbian nije protekao onakokako su programeri Siemensa ocekivali. Telefonov software je extremno bagovit....i kao takav ga nikako ne preporucujem (moj brat ima doticni telefon i bar jednom mesecno(a cesto i vise puta) sheta po servisima). Druga stvar je shto je Siemens grunuo dzumle dobre opreme u njega i shto ga daje za male pare....
Nemam iskustva sa SE k700i, ali ako hocesh telefon sa Symbianom(a to saznash tek kad kupish jedan) uzmi NOKIA i stavi tacku! Ljudi su dugo u poslu i znaju shta rade....uostalom cena 6630 polako(ali sigurno) pada :)))
Ja recimo moj NGage ne bih menjao......i extremno sam zadovoljan sa Symbianom i telefonom

alan ford je napisao(la):

Pa izgleda da su najzad napravili telefon sa Simbianom koji ima normalne dimenzije u pitanju je Panasonic X800 koji je trenutno najmanji Simbian telefon a ima dimenzije 100*48*17 mm i tezinu 99 grama sto su skoro iste dimenzije i tezina kao i Sonierikson K700. Trenutno ga nema u ponudi kod nas ali cena mu je pre mesec dana kada sam je gledao bila 340 evra.

Imas Panasonic X700 koji je po dimenzijama jos manji od ovog X800 i znatno je jeftiniji,a razlike su neznatne, cena mu je oko 200 eura, bar dok je mogao da se nadje ,)
Po funkcijama je veoma slican 6600 ali je zato znatno manjih dimenzija i mase od 107 grama.
E sad sto niko ne pominje ovaj telefon to mi nikako nije jasno, kad je mnogo prakticniji od 6600 a kosta isto ;)

alan ford je napisao(la):
Sto se tice dimenzija Simensa SX1 on je najmanji telefon sa Simbianom koji kosta do 200 evra i manji je i od Nokie 6600 sto je njegova velika prednost.

Bojim se da gresis po dimenzijama SX1 nije nista manji od 6600 a to da kosta ispod 200 to je tacno, tako da do 170 eura u svakom slucaju nema manji Symbian telefon :D Tako da mu je to mozda dosta veca prednost nego li dimenzije. Mozda je njegova najveca prednost prisustvo FM radia i hardverskog mp3 playera i sto je najvaznije ima stereo zvuk, pa je tako reci idealan za slusanje mp3 muzike.
Ali sa druge strane u svemu ostalom prednaci 6600, ili bar tako kazu oni koji su ih testirali.. Mene mnogo vise brine to sto je SX1 Siemens, oni imaju mnogo manje iskustva sa Symbianom(ovo im je valjda za sada jedini model) nego Nokia koja ih samo stancuje.
Pored toga mnogi se zale na to da je SX1 mnogo spor i da se cesto baguje, ali neko rece da je novom verzijom firmware-a dosta toga poboljsano...

Nego mene najvise zanima kakav je kvalitet Voice Recordera kod SX1, da li moze da posluzi kao diktafon i da li moze da snima neograniceno na memorijsku karticu? Gde je bolji Voice Recorder na SX1 ili na 6600?

Koliko samo postova na ovaj thread ima :)
Symbian vs "bilo_sta"... pa zar se o tome uopste i razmislja???

Symbian je platforma na kojoj vise ni sam ne znam zasta sve ne postoji aplikacija (obrada slika, video / audio plejeri, sekretarica, kalendari, file menadzeri, blokada poziva, icq, irc, telnet, browseri, word / excel / pdf readeri, emulatori za c64, gameboy, mame, spectrum...), a ako nesto nema sto mi treba, uzmem pa napravim sam :) I da, Symbian se glavi... barem jedanput nedeljno, ali pre cu potrositi tih 15sec nedeljno za restart telefona nego kupiti neki krshphone sa ogranicenom memorijom i ogranicenim aplikacijama. Ko kaze da su S60 telefoni cigle, nek uzme 6600 u ruke; veci je od K700i za 1cm, ali je zato tanji. A sto se tice SX1... ima mp3 player koji opusteno pusta 44KHz, 16bit, Stereo... a MMC kartice se menjaju "on the fly" dok je upaljen telefon. Nesto i nisam primetio da K700i ima bolju kameru, pa cak iako ima, za Symbian postoje takve aplikacije koje izostravaju sliku sa kamere da se uneredis. Neka mi neko nabroji aplikacije sa K700i i kvalitet reprodukcije zvuka, da se malo nasmejem. A o mp3 plajeru necu ni da pricam :)

I da ne bude zabune...
SX1 pusta mp3 44KHz,16bit,stereo
6600 pusta samo 22KHz,8bit,mono

Ma Symbian rules, o ovim drugim bre ne vredi ni diskutovati :)

Nego ozbiljno kakav je kvalitet Voice Recordera kod SX1, da li moze da posluzi kao diktafon i da li moze da snima neograniceno na memorijsku karticu? Da li je bolji nego na 6600 obzirom da im ima stereo zvuk ili je na svim Symbian telefonima to isto, odnosno neupotrebljivo???!!!

ne citas sta ti je covjek napisao :)
Symbian ti omogucava da instaliras voice recorder program koji ti se svidja (a ima ih bar 4-5), tj. koji odgovara tvojim preferencijama. Tako da i 6600 i SX1 mogu da posluze kao diktafon, i to vrlo dobro, sa dobrim, i dobro podesenim, programom. Naravno, ne moze da 'vata "na daleko", ali to mu i nije namjena. Mogu da snimaju i na mmc, dok god imas slobodne memorije.
Preinstalirani voice recorder na 6600 snima samo 1 min, a na SX1 2 min. Znaci, oba su neupotrebljiva sa te tacke gledista.

Vrh Dno