Šta je novo?

switch "SWEEX " iskustva

markus

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2002
Poena
609
na adresi www.nonius.co.yu sam nasao switch sa oznakom "SWEEX 8ports 10/100Mbps RJ-45" po ceni od 22.5 € ....dali ima neki poseban razlog zbog koga netreba uzeti ovaj switch s obzirom da ce sluziti za mrezu od 4-6 kompova u kojoj ce se igrati najvise igre...pitam zbog toga sto za marku sweex prvi put cujem a sto se cene tice odgovara mi zato sto je najjeftiniji koji sam nasao

Ortak je kupio jedan takav i zagorcao sebi zivot :(
Stalno mu pravi probleme: mala brzina koja stalno varira, cesto se blokira, ali pravi problemi nastaju tek kad se posteno zagreje - mreza uopste ne radi, pa mora da saceka da se ohladi ctp;
On je pomislio da mu je upao los primerak, pa ga je zamenio, ali su se problemi ponovili :(
E sad, ne znam da li su njemu upala dva losa primerka ili je u pitanju losa serija ili su to prosto (ne)mogucnosti tog uredjaja, ali se definitivno pokazalo da u njegovom slucaju vazi pravilo "kol'ko para - tol'ko muzike"...

znaci djubre...a sta mislis o PLANET SW-801, 8xUTP 10/100Mbps, DeskTop Switch...njegova cena je 25 € to je isto jako povoljno...dali taj da uzmem

Za mrezu od 4-6 kompova, koja ce stalno biti pod opterecenjem nemoj nikada da uzimas najjeftinije. Ako nemas para za nesto tipa 3Com-a, uzmi nesto iz srednje klase, kao sto su D-Link, SMC ili NetGear.

Ortak je kupio jedan takav i zagorcao sebi zivot
Moja iskustva sa pomenutim SWEEX-om su potpuno drugacija. Nas osmoro je skupilo para za najjeftiniji 8-portni switch koji smo nasli, a to je SWEEX, koji nam prvenstveno sluzi za igranje i prevlacenje filmova i muzike. Koristi se svega par puta u nedelji. Veliki problem ima sa grejanjem, ali on se lako resava ugradnjom coolera. Nikakvih problema sa njim jos nismo imali, a koristi se vec vise od pola godine. Ako ces ga retko koristit i samo za igranje onda ga slobodno uzmi.
Pozdrav

eMe je napisao(la):
Ortak je kupio jedan takav i zagorcao sebi zivot
Moja iskustva sa pomenutim SWEEX-om su potpuno drugacija. Nas osmoro je skupilo para za najjeftiniji 8-portni switch koji smo nasli, a to je SWEEX, koji nam prvenstveno sluzi za igranje i prevlacenje filmova i muzike. Koristi se svega par puta u nedelji. Veliki problem ima sa grejanjem, ali on se lako resava ugradnjom coolera. Nikakvih problema sa njim jos nismo imali, a koristi se vec vise od pola godine. Ako ces ga retko koristit i samo za igranje onda ga slobodno uzmi.
Pozdrav
Pa ortak je i uzeo za igranje, tj. umrezio se sa komsilukom, pa svako vece organizuju turnir ;)
Ja bih ipak dodao jos koji € i poslusao Silvera (narocito ako pare skuplja komsiluk, jer onda po coveku to izadje minimalna doplata) :beat:

U potpunosti se slazem. Ako imaju malo vise kesha nek uzmu nesto ozbiljnije.

pa nije switch kao cpu kad kupujes, da moras da stavljas vodeno hladjenje ili da ga turas u vapochill. u tome je i fora, swith radi non stop i za to vreme ocekujes da bude 100% stabilan. nije to ICQ pa kad padne ti se rekonektujes...

zato kad uzimate mrezu, uzmite kvalitetno, jer to traje

...da ne govorimo o velikom pingu, lagu, slabim zivcima i nervozi zbog seckanja u sred zustre igre - e onda ti dodje zao sto nisi 3x toliko para dao za nesto iole bolje :D

sweex

Bezati sto dalje od takvih Sweex , planet i ostalih switcheva i to u SIROKOM LUKU . :evil: Ne vrede ni te pare sto kostaju , posto vise ne rade nego sto rade .

kod nas do sada sweex i planet drze prednost sto se tice omrazenih proizvoda. vidim u poslednje vreme neki forsiraju neke leadman switcheve jeftino, jel to neko probao? meni se cini da su samo jedno ****** zamotali u drugo ime pa pokusavaju da namlate novac slicnim proizvodom.

steta je sto nema kod nas onih jeftinih rutera. vidim dobre rutere a jeftine tipa 50-100$ na shopping sajtovima, al ni jedan ne salje kod nas :(

I ja bih zaobišao Sweex, Leadman, i druge "poznate" mrežne firme. Za naše uslove D-Link je prava mera, 3Com je prilično precenjen.

Miroslave, koj' će ti taj ruter, imaš ih i kod nas za 100-tinak € ali to je verovatno samo za ADSL linije?

imaju strasnu foru za firewallove, bolje to nego da mi masina radi posao, mnaogo manje je bucno :) a adsl ce valjda jednom da ponudi i kod nas :)

Pa to jeste, ali valjda je preduslov da imaš direktan link? Ako ideš preko modema, onda i tako moraš angažovati jednu mašinu, a onda na njoj možeš instalirati i neki firewall.

Opet, za ISDN imaš i kod nas rutere za 150€, a ako imaš iznajmljenu vezu onda uzmeš nešto tipa Zyxel Prestige 782 (SHDSL modem/ruter). A kad stigne ADSL, biće i jeftinih ADSL rutera :) Sad ga i ovako nizašta ne bi mogao iskoristiti, a ne verujem ni da su "ruteru" od 100-tinak $$ firewall mogućnosti na zavidnom nivou.

Sad... nije da se ne slazem za pricu "kol'ko para- tol'ko muzike" ali sticajem okolnosti u jednoj firmi sa 4 kompa sam stavio Planet SW-800 (8 portova) koji je placen svojevremeno 50-ak Eur.
Switch je od postavljanja ukljucen i nikad nikakvih problema. Jos jednom - nisam za jeftina resenja za ovakve stvari, ali eto... :S

Ajde i ja da dodam koju...
Sto se tice Sweex switcha, imao sam priliku da vidim bas taj 8 portni, igracka zaista ima problem sa pregrevanjem a ono sto je bio problem su sami portovi. Pinovi na njima nisu bili bas najsrecniji pa je bilo problema da konektor legne kako valjda.
Ovaj problem je bio jos izrazeniji na Sweex 16. portnom switchu koji je kanda skuplji a i ozbiljnije izgleda (neki crni fensi look i staje u rack). Malte ne sam sestarom namestao pinove na pojedinim portovima, a bilo je problema i sa dogovaranjem na malo duzem kablu, sto se nije desavalo sa manjim D-Link switchem koji je tu ranije stajao.
Sve u svemu, ne bih uzeo Sweex za sebe osim ako se ne radi o svega par racunara i nekoj bas *******ciji.

Video sam i 16. portni Planet i on nesto bolje radi, pregreva se isto do 3 qrca i s vremena na vreme se malko zaglupi. I da, nije hteo da se dogovori sa HP print serverom dok ovaj rucno nije oboren na 10.

Ja bih ti preporucio Artacom male switcheve, mislim da cena osmoportnog nije mnogo veca od Sweex modela a sasvim pristojno radi. Ne pregrejava se mnogo i generalno - radi svoj posao. Jedan takav osmoportni je izgurao 5 dana apsolutno preteranog drljanja svega i svacega (24x7 press room).

ja sam uzeo Dlink 8portni i u kucnoj upotrebi za sada radi skoro nedelju dana bez ikakvog problema.

Nazad
Vrh Dno