Šta je novo?

sweex zvucna problem

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Scyrox V8, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kupio sam doticnu zvucnu danas (SWEEX SoundCard 5.1 Čipset : C-Media CMI8738) , instalirao sve drajvere ugasio komp i sad kad sam dosao imam sta da vidim, nema zvuka, imam dva pitanja?
1. Kad krenem opet da instaliram zvucnu (possto jelte ne vidi istu) izbacuje mi konstantno dont send gresku, a kad idem na add new harware vidi kartu sa zutim znakom uzvika i kaze sledece (This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12)

If you want to use this device, you will need to disable one of the other devices on this system.)

2. Kad sam instalirao danas drajvere za zvucnu i restartovao komp kao sto je doticna trazila, nece da mi radi mis (u pitanju je microsoft 6000 laser) znaci moram svaki put kad dignem sistem da ga izcupam i vratim u usb (probavao sam razne usb portove na svima je isto)

Sta da radim? Hvala i pozdrav

Pretpostavljam da si u BIOS-u isključio integrisanu zvučnu karticu?

naravno, jel nije trebalo?

Pokušaj da deinstaliraš novu zvučnu karticu i da je potom izvadiš iz slota, te tako podigni Windows. Onda sa Driver Sweeper-om (ili nekim drugim sličnim alatom) očisti sve "repove" od drivera za zvuk (a i za miš ako problem br. 2 ne nestane). Zatim ponovo instaliraj zvučnu (drivere za miša). Hope it works.:wave:

Ovo je za ne poverovati, mislices da te zezam, palim sad komp i imam sta da vidim, mixer stoji u toolbaru, radi zvuk, radi eo 5.1 sistem sa sluskama, radi mis....stvarno za ne poverovati. Hvala ti u svakom slucaju i ako bude problema pokusacu to sto si mi rekao. Pozdrav

Swih, od svih su gori 🙂

Nazad
Vrh Dno