Šta je novo?

Sweex 5.1 zvucna kartica - PROBLEM!!!

nvukelic

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2005
Poena
380
Pomagajte ljudi,

Nedavno sam dobio pomenutu zvucnu karticu, ubacio je u PCI slot 3, izmedju KWorld TV kartice i PCTel modema i krenuo sa instalacijom driver-a sa cd-a i u sred instalacije iskoci onaj plavi ekran sa onim "dumping physical memory" bla, bla, bla. Ja restartujem racunar, kad ono nece da podigne Windows. Ja udjem u safe mod, deinstaliram drajver i iskljucim karticu u device manager-u (napominjem da je integrisana zvucna isklkjucena u BIOS-u i driver deinstaliran), nakon toga Windows se podigne normalno.

Promenim slot i ubacim zvucnu u PCI slot broj 5, ispod modema, ali nista, problem i dalje postoji, samo se ne javlja plavi ekran vec se racunar u toku instalacije driver-a restartuje, i nakon toga ne moze da se podigne Windows.

Resim ja da reinstaliram Windows potpuno (ionako mu je bilo vreme) i nakon instalacije OS-a, instaliram driver-e za chipset, graficku i odmah potom za zvucnu, znaci bez drivera za integrisanu (iskljucena u BIOS-u), bez drivera za modem i TV karticu.

Medjutim, opet isto. U toku instalacije driver-a za zvucnu Windows se zaglupi i posle duzeg vremena restartuje nakon cega ga je moguce podici samo u safe mod-u. Kad iskljucim karticu u device manager-u, Windows radi. Probao sam i sa instalacijom drivera iz device managera, ali nema vajde.

Sta da radim? U cemu je problem, konflikt ili sta god?

Probaj instalirati karticu bez ikakvih drugih u racunaru cisto da iskljucis konflikte... Instaliraj win pa karticu odmah prije ide drajvera i drajvera za mrezu... a skini i najnovije drajvere za nju sa net-a (ako uopste postoje)...

P.S. nije mi jesno zasto si kupovao sweex karticu kada vec imas integrisanu, nije valjda da si mislio dobiti 5.1 sa njom... :,,:

Pozdrav
Boris

ta sweex i druge cmi8738 based kartice su ***** neopevano - sa njima sam imao samo problema.

Kad je meni trebao MIDI port za dzojstik ja odlucim da uzmem tu neku cmi8738 i naravno instalacija nikako ne uspe - ali zato uspe sa Yamahinim drajverima ali bez MIDI porta???? Na kraju sam trazio po gradu kabl za MIDI port da izvedem sa ploce...

Posle sam u jedan p3 trebao da stavim neku zvucnu i opet mi se zalomi cmi8738 4.1- na masini kod druga radi - na ovoj trojci ni da bekne. Instaliraju se drajveri, a iz kartice ni zvuka - ma samo da poludis (slotovi menjani i sve ostalo budzeno) :d

uzmi ti lepo kraticu i baci je u hladan Dunav ako bude hteo da je proguta :d

(ovo sam ozbiljno mislio) - mozes i da je das nekome kome je potrebna...

The_Grunf je napisao(la):
P.S. nije mi jesno zasto si kupovao sweex karticu kada vec imas integrisanu, nije valjda da si mislio dobiti 5.1 sa njom... :,,:

Rekoh, dobio sam, a ne kupio, a kazu ljudi da je sve neintegrisano bar za nijansu bolje od integrisanog, pa reko' da probam. :crash:

Nazad
Vrh Dno