hwfanatic je napisao(la):Koji bese fragmenter moze da pomeri swap na pocetak particije(dajte i adresu za dl).
Mozete samo ukratko da mi pojasnite zasto se na xp-u ne instaliraju via4in1?(a u vezi sa diskovima)
poz.
hwfanatic:wave;
hwfanatic je napisao(la):Mozete samo ukratko da mi pojasnite zasto se na xp-u ne instaliraju via4in1?(a u vezi sa diskovima)
poz.
hwfanatic:wave;
Misko je napisao(la):Ako ti je toliko bitan swap sto ne napravis particiju samo za swap?
Sa kojim Tweak programom swap može da se premesti na drugu particiju?Misko je napisao(la):Ako ti je toliko bitan swap sto ne napravis particiju samo za swap?
hwfanatic je napisao(la):Uostalom, xp ima dosta cudan nacin swap-ovanja(za svaku particiju posebno)
Iako postoji podrska u okviru samog XP-a za VIA-u ne bih se bas pouzdao u to.Sama VIA je ispravljala par krupnih bagova u verzijama 4in1 drivera koji su nudili inicijalnu podrsku za XP, tako da mogu tek da pretpostavim kakva je krs verzija u okviru samog XP-a. Znaci ipak DL najnovije verzije 4in1 (znaci 4.37) i pravo na setup.delimir je napisao(la):Pa zato što postoje u okviru Windows instalacije, kao kod Intel-a. Znači ako ne voliš da čačkaš ostavi te Windows-ove. Ja sam jednom imao loša iskustva kada sam updateovao VIA drajvere preko postojećih pod WinXP, mada u principu uvek stavim noviju verziju i sve radi...
voyager je napisao(la):Iako postoji podrska u okviru samog XP-a za VIA-u ne bih se bas pouzdao u to.Sama VIA je ispravljala par krupnih bagova u verzijama 4in1 drivera koji su nudili inicijalnu podrsku za XP, tako da mogu tek da pretpostavim kakva je krs verzija u okviru samog XP-a. Znaci ipak DL najnovije verzije 4in1 (znaci 4.37) i pravo na setup.
Eh napokon i to neko da primeti.delimir je napisao(la):To pre ide na dušu samoj VIA-i nego Microsoft-u. Sami sebe miniraju takvim stvarima. Ne mogu da shvatim kako to da za Intel čip setove NIKADA ne treba instalirati raznorazne apdejtove. VIA glumi NVidia-u sa tim 4in1 drajverima... Generalno odličan procesor zezneš sa tim čip-setovima...
delimir je napisao(la):To pre ide na dušu samoj VIA-i nego Microsoft-u. Sami sebe miniraju takvim stvarima. Ne mogu da shvatim kako to da za Intel čip setove NIKADA ne treba instalirati raznorazne apdejtove. VIA glumi NVidia-u sa tim 4in1 drajverima... Generalno odličan procesor zezneš sa tim čip-setovima...
mikis je napisao(la):Ovo jednostavno nije tacno. Prvo, idi na Intelov sajt pa vidi koliko ima novih verzija drajvera i raznoraznih inf-ova za njihove cipsetove. Naravno nista od toga _ne moras_ instalirati da bi ti sistem radio, ali ne mozes ocekivati da ce ti OS iz 95-98 savrseno prepoznati hardver iz 2000-i-neke. Isto je i sa VIA-om, XP ce lepo raditi i bez 4in1 (ne racunajuci prokleti latency patch), ostalim OS-ovima ce biti potrebno par INF-ova ili drajvera da bi optimalno iskoristili hardver Po meni je velika zasluga VIA-e i (pre svega) nVidije sto za svoje proizvode nude "unified" drajvere - skines jednu verziju koja ce raditi na (gotovo) svim modelima.
I drugo, to je kao da kazes da su Trident ili Cirrus Logic kartice bolje od GeForce-a jer ce prve raditi na svakom os-u dok nVidija izdaje nove "apdejtove" svaki drugi dan?
delimir je napisao(la):Pazi ovako meni su ove rasprave preko glave i neću da se upuštam u ko zna koju polemiku na ovom mestu oko toga. Bezbroj puta smo raspravljali oko toga. Razlika između Intel-a i VIA-e je ogromna. Prvo VIA svakom novom verzijom drajvera otklanja po koji BAG dok Intel implementira poboljšanja.
student je napisao(la):Opet se pretvara u VIA vs Intel raspravu, ali zasto vi Intelovci mislite da VIA (koju, uzgred budi receno, ne volim) ispravlja bagove, a Bezgresni, Svemoguci Intel nema bagova i samo POBOLJSAVA? Ovo je malo glupavo, stereotipno i providno. Svaki proizvodjac se trudi da u letu ucini svoj proizvod sto konkurentnijim i niko nije bezgresan. Pomenuo si problem sa Liveom i Via cipsetom, a to isto imas i sa Intelom i 815 cipsetom. Uzgred budi receno, imam Via ploce vec godinu dana, isto toliko i Live i nikad nisam primetio taj cuveni problem, a bogami ni 686b bug u vezi sa diskovima!
Pozdrav!
student je napisao(la):Vocko, koja ti je ploca & kako su ti se nasadili IRQ-ovi? Kojim si redosledom instalirao OS i koji? Ima neka smor procedura koju moras da ispostujes i posle ne bi trebao da imas problema. Mislim da ti je signature pogresan tj. netacan, jer po pitanju CPU-a nema sta da se prica, dok je za cipsetove mozda jos neko vreme diskutabilno.
PS. Probao sam P4 1.9 sa 512MB DDR i mogu ti reci samo jedno: Ili se drzi Tualatina ili idi na AMD! Ono je blagi uzas i moze biti tvoj ako si zagrizeni Intelovac, javi mi na PM ili na phone!
Pozdrav
Vocko je napisao(la):Ali nije mi jasno kako ta masina moze toliko lose da radi ????
mikis je napisao(la):Ovo jednostavno nije tacno. Prvo, idi na Intelov sajt pa vidi koliko ima novih verzija drajvera i raznoraznih inf-ova za njihove cipsetove. Naravno nista od toga _ne moras_ instalirati da bi ti sistem radio, ali ne mozes ocekivati da ce ti OS iz 95-98 savrseno prepoznati hardver iz 2000-i-neke
notax je napisao(la):To sto mnogi misle da radi dobro i brzo je stvar reklame.![]()
delimir je napisao(la):Ovo nisam primetio pa ću da ispravim. Prvo uopšte ne postoji gomila inf_updateova već jedan koji je izašao još letos (govorim o i440 čip-setovima i 8xx čip setu zaključno sa i850 po hronologiji izlaženja, znači tu ne ulazi i845, znači 90% Intel čip-setova u upotrebi).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari