Šta je novo?

sw za razdvajanje audio fajlova

~animagus*

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2003
Poena
619
Zdravo svim, da li postoji softveri koji npr ceo album koji je sniman u jedan audio fajl, razdvaja po pojedinim numerama?

Hvala i poz :,,:

Postoje programi za obradu zvuka tj. Audio editori (na primer Sound Forge) ali, barem koliko sam ja upoznat, on ne radi to sto ti hoces automatski vec ces morati rucnom metodom da markiras i iseces tu jednu duzu pesmu na vise posebnih manjih. Mozda postoji i neki plug-in za doticni program ali ne drzi me za rec. A ako ne postoji pauza izmedju pesama tesko da ijedan program moze da zna gde se zavrsava jedna a pocinje druga pesma.
Izguglaj malo po Netu doticnog izvodjaca i album. Verujem da ces tako brze naci "narodnu" verziju za siroke mase koju mozes download-ovati.

ma mogu ja da nađem "narodnu" verziju, ali .flac .wav. wv, itd ne mogu baš lako da nađem, a kada je nađem vrlo često je tako napakovana.
uglavnom postoje pauze između pesama. probacu sa sound forge, možda ima neku opciju.

Ako ima ta pauza izmedju pesama onda ces bukvalno imati jedno 10tak minuta posla u Forge-u. A mozda ni toliko. :) Taman se mozda zainteresujes za dodatni rad i izucavanje pomenutog programa a svi znamo da znanje uvek dobro dodje. :)

Imaš li CUE fajl uz taj audio fajl? Ako imaš, posao je lak. Treba ti foobar2000 i FLAC ili odgovarajući lossless enkoder ako nećeš da sačuvaš pesme u FLAC formatu. Ubaciš CUE fajl u plejlistu, desni klik - Convert - ... odabereš željeni izlazni format, podesiš da ti svaka pesma bude zasebno (tako je po default-u, valjda) i to je sve. Imaš i CUETools ali sa njim nikad nisam radio pa ne bih znao postupak.
P.S. CUE fajl može da bude integrisan direktno u sam audio fajl, ne mora da ide posebno. Ako je plejer u stanju da sam prepozna sve pesme onda je CUE integrisan. Procedura je ista.

Da imam .cue fajl uz audio fajl. tako i slušam na kompu. odlično, znači foobar2000 sve radi? nadam se da samo deli audio fajl, da ne petlja ništa sa kompresijom :)
hvala! ;) probaću pa javljam rezultate.

Za flac sa cue fajlovima moze i Medieval CUE file splitter
Pozdrav

Sabrano rečeno, FLAC fajl se ne može podeliti pravilno bez rekompresije. A pošto je FLAC lossless kodek nema nikakvog gubitka kvaliteta.
A praćenjem likova koje je G@V postavio dolazi se do ove poruke gde se na kraju jasno vidi da fajl podeljen sa Medieval CUE file splitter ne prolazi verifikaciju za razliku od fajla deljenog (i rekompresovanog) sa foobar2000 ili CUE Tools.

Nazad
Vrh Dno