Šta je novo?

Svi Koji Su Hteli Da Kupe Lcd Monitor-vazno !!!

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
Objavljeno 24.01.2003.

Sony is apparantly going to stop producing 17- and 19-inch CRTs, in favor of LCDs. It seems a bit soon to drop CRTs completely, seeing as how LCDs still have less than 30% of the market share.

Sony's decision came as no surprise to those who have closely watched monitor manufacturers slowly shift away from cathode-ray tube (CRT) production to manufacturing LCDs. Sharp, Matsushita, and Hitachi all have pulled out of the CRT tube business, and their display divisions have either purchased tubes from companies like Toshiba or exited the CRT monitor business altogether in favor of LCDs, analysts said. At Sony, production of tubes and CRT displays themselves "pretty much go hand in hand," a company spokesman said.
Sony said its decision was reached for reasons of cost as well as market demand. "We see a trend toward larger size screens in CRTs," said Eddie Taylor, a business planning manager for Sony's display division, in a brief interview. However, even fans of the larger screen sizes are still showing interest in converting over to LCDs, he said.

Pa ako jos padnu cene uz napredak LCD tehnologije ne vidim zasto bi vise koristili CRT

Upravo zato sam i dao ovu vest, da se ljudi strpe jos jedno dva meseca
pa da onda po nizim cenama kupe LCD

Samo molim da se ne pretvori ovo u još jednu raspravu CRTvsLCD, imamo ih već par na tabli...

maxer je napisao(la):
da se ljudi strpe jos jedno dva meseca
pa da onda po nizim cenama kupe LCD

maxer, da si brazilski fudbaler verovatno bi se zvao Optimizminho :p :wave;

Mesec-dva? Daj Boze da ne prodje godina, jer ipak je potrebno mnogo modifikacija na LCD monitorima/tehnologiji da bi mokli da zamene CRT u potpunosti.

Ja i dalje pokusavam da nadjem onu Iiyamu, ali nista od toga :(

Sve je to lepo, izuzev sto je dva meseca nedovoljno da se oseti ovakav potez. Za tako nesto je potrebno najmanje pola godine, a na nasem trzistu nista bez cele.

Pozdrav!

PJ je napisao(la):
Mesec-dva? Daj Boze da ne prodje godina, jer ipak je potrebno mnogo modifikacija na LCD monitorima/tehnologiji da bi mokli da zamene CRT u potpunosti.

Ja i dalje pokusavam da nadjem onu Iiyamu, ali nista od toga :(

Prije neki dan mi je dopao šaka JOKER - slovenački magazin o igram (nešto a la naš Gamer). Sad ćeš sigurno da se pitaš kakve to veze ima. Pa magazin i nema neke veze sa Iiyama monitorom koga tražiš, ali oglas u njemu itekako ima. Dakle Iiyama AS4314UT košta 149 900 SIT. Odnosno nekih 630 EUR, ali na žalost u Sloveniji.

Ipak, ima i jedna svijetla strana svega toga (možda). Firma koja je prodaje je PC Plus. Ako se sjećaš, prije nekih možda max godinu dana, u PC Press-u je bili nekoliko PC Plus notebook mašina na testu. Možda nade za tvoju Iiyama-u ima, ako nađeš ko zastupa PC Plus (ili prodaje) kod nas, uzmeš telefon i porazgovaraš sa ljudima.

To je jedino što mi trenutno pada na pamet.

Pozdrav i puno sreće.

BTW, monitor je stvarno prelijep (barem meni, ali o ukusima ne vrijedi raspravljati). ;)

Vrh Dno