Troublemaker
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2002
- Poena
- 645
Moja oprema
- Monitor
- ASUS ProArt PA278CGV
- Miš & tastatura
- Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse & Logitech MX Keys Mini
- Laptop
- Lenovo ThinkBook 15 Gen 2
- Tablet
- Lenovo Yoga Pad Pro (Yoga Tab 13)
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy Z Fold 5
- Pametni uređaji
- Mi Air Purifier 3H
- Pristup internetu
- Optički internet
Primetih nenormalni rad procesora u xp-u koji konstantno iznosi 100%!!! i proces svohos1.exe (ne nije svhost.exe, izvrshava se i on ovo je neshto drugo) koji se izvrshava u processes u windows task manageru. Nemam nekih specijalnih problema u startovanju normalnih aplikacija sem shto je sve usporeno, dok AVP i ENT uspevaju da budu ubijeni od svhos1.exe istog trenutka kad se startuju. Znachi upalim AVP on radi 3 sekunde i ugasi se...jedino od AVP alata svhos1.exe ne uspeva da ubije AVP Monitor i tada iskochi prozor:
Kaspersky Anti-Virus Monitor
Dangerous situation!
The process "NT AUTHORITY\SYSTEM|SVHOS1.EXE" tries to terminate Kaspersky AV Monitor.
i dugme ok, i tako sto puta...
Isto kada upalim ENT(Essential Net Tools) radi jedno 3 sekunde i bude ubijen ali za to vreme uspem da vidim u njegovom Process Monitoru da u u Manufacturer za svhos1.exe ne pishe nishta, dok su svi drugi procesi uredno identifikovani svojim proizvodjachima.
Ja u Windows\System32 nadjem svhos1.exe ali naravno ne mogu nikako da ga obrishem...AVP baza mi je updajtovana pre neki dan(pre nego shto se ovo desilo) i ja za par sekundi od kad startujem desnim klikom misha Kaspersky Anti-Virus Scanner na svhos1.exe fajlu dobijem da fajl nije zarazen(taman to vidim pre nego shto mi scanner bude ubijen) ali koliko je to verodostojno pod ovim uslovima.
Kapiram da ovo mora da je neki virus ali koji i kako da ga otklonim...ako nastavi da mi ovako konstanto bije 100% aktivnosti CPUa plashim se da mi ne rikne procesor i nemojte da predlazete format jer ta opcija mi nikako ne odgovara
Kaspersky Anti-Virus Monitor
Dangerous situation!
The process "NT AUTHORITY\SYSTEM|SVHOS1.EXE" tries to terminate Kaspersky AV Monitor.
i dugme ok, i tako sto puta...
Isto kada upalim ENT(Essential Net Tools) radi jedno 3 sekunde i bude ubijen ali za to vreme uspem da vidim u njegovom Process Monitoru da u u Manufacturer za svhos1.exe ne pishe nishta, dok su svi drugi procesi uredno identifikovani svojim proizvodjachima.
Ja u Windows\System32 nadjem svhos1.exe ali naravno ne mogu nikako da ga obrishem...AVP baza mi je updajtovana pre neki dan(pre nego shto se ovo desilo) i ja za par sekundi od kad startujem desnim klikom misha Kaspersky Anti-Virus Scanner na svhos1.exe fajlu dobijem da fajl nije zarazen(taman to vidim pre nego shto mi scanner bude ubijen) ali koliko je to verodostojno pod ovim uslovima.
Kapiram da ovo mora da je neki virus ali koji i kako da ga otklonim...ako nastavi da mi ovako konstanto bije 100% aktivnosti CPUa plashim se da mi ne rikne procesor i nemojte da predlazete format jer ta opcija mi nikako ne odgovara