Šta je novo?

svez ubuntu 8.04 i particija

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
instalirao sam na lap top ubuntu 8.04 i ostavio jednu particiju 50 gb u ntfs, na kojoj su mi bile stvari od win-a ! medjutim u linuxu mi naravno ne vidi tu particiju, problem mount-a, probao sam da uradim te stvari iz slicne teme, ali je poruka kada ubacim naredbu na dno i kada hocu da snimim

You do not have the permissions necessary to save the file. Please check that you typed the location correctly and try again.

sta je finta !

instalirao sam na lap top ubuntu 8.04 i ostavio jednu particiju 50 gb u ntfs, na kojoj su mi bile stvari od win-a ! medjutim u linuxu mi naravno ne vidi tu particiju, problem mount-a, probao sam da uradim te stvari iz slicne teme, ali je poruka kada ubacim naredbu na dno i kada hocu da snimim

You do not have the permissions necessary to save the file. Please check that you typed the location correctly and try again.

sta je finta !

Kod:
sudo apt-get install ntfs-config

Nakon ovoga ćeš moći u Applications:System Tools:NTFS Configuration Tool
da dozvoliš upis na NTFS particiju

kod mene radi to ko iz topa :p
na jedan hard sam instalirao 8.04 a na drugom mi stoji winxp(2xntfs particije) i kad loadujem ubuntu i odem na Places i odma mi prikaze ove 2 particije i klikom na bilo koju mauntuje ih automatski i izbaci mi ikonicu na desktop.

Nazad
Vrh Dno