Skinuo sam ga u full rezoluciji (167MB). Planiram i stampu uskoro na malo vecem formatuWebb teleskop: Eagle Nebula (M16), tj. maglina "Orao" u sazvežđu Zmije.
Jedna od najlepših, "kolevka zvezda" udaljena oko 6000 svetlosnih godina sa do sada neviđenim detaljima.
![]()
traje do pola dva.U Nišu nije toliko, ali ne uspeh da uhvatim momenat nažalost
Opet?Možda za 5-7 godina opet vidimo ljude na Mesecu.
Čini mi se da će do sredine ovog veka veštačka inteligencija toliko napredovati da ima smisla slati samo robote u istraživanja.
Koštaće dva reda veličine manje i uradiće posao bolje.Ljudska posada kasnije samo zbog prestiža da pobode zastavicu "mi smo prvi".
P.S. I ova zavitlancija sa Mesecomse prodaje na foru "nije još bila nijedna žena i nijedan crnac na Mesecu pa eto, zbog političke korektnosti, to je sada popularno...".
Ugovori sa privatnim kompanijama za razvoj rešenja za državu su jedan od vodećih problema. Em su sami ugovori neverovatno skupi em sva visoko školovana radna snaga radi samo za te kompanije.I sada je pitanje šta će čovek opet na Mesecu, jer osim prestiža, nekih benefita nema dovoljno.
Međutim jedna analiza (koju sam zagubio negde u bespućima interneta), kaže da USA ima problema da održi zadrži naučni progres ako ne upošljava i ne finansira sve moguće vidove nauke i inžinjeringa. Najbolji studenti svih profila očas posla završavaju na Wall Street-u i u industrijama koje samo eksploatišu tehnologiju, a ne razmišljaju kako da je dalje razvijaju. NASA i druge slične institucije, potreba je da postoje i nešto rade, makar na prvi pogled izgledalo da samo traće pare.
Za mene je to jako poražavajuće, odbijam da verujem to.Pa ništa čudno, znaj da pola ljudi oko tebe na ulici ima takvo razmišljanje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari