Šta je novo?

sve radi ali opet ne radi...???

ReaKtoR_

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
309
posle par dana 0-24 online racunar se resetovao i krenuo sa poznatim odbrojavanjem: safe mode, last good known conf...itd...bilo sta se izabere opet restart....
uradjeno je sledece:

format C: (FAT)(posto je i tako bio potreban) instalacija: win krenuo ucitavanje drivera i stigao do setup is starting windows...tu stane i nista...probali ponovo...nista....drugi cd nista...promenili cdrom...nista

promenili smo: memoriju, graficku, napajanje, HDD...nista

probali sve sa drugom plocom (sve komponente ukljucujuci i cpu su ostale) i tako radi...ok, znaci crkla je ploca...e pa nije...prebacili smo "losu" plocu na drugi komp...tj stavili drugi cpu, napajanje, memoriju, graficku, HDD i tamo RADI!!!

fleshovali bios (sve jbne verzije) ni tako ne radi...uvek stane na setup is starting windows

e da i IDE kablove smo promenili...sve sve sve...nemam ideju sta moze biti

ploca je MSI KT4V i cpu athlon 1800+

pomoc ako moze...unapred hvala...

Poslednja izmena:
Nisam bas siguran da razumem znaci komp je radio normalno par dana ili je oduvek tako radio a odjednom sad otkazao poslusnost ? Najbolje probajte komponentu po komponentu pa vidite u cemu je problem verovatno kompatibilnost neke od komponenata sa plochom nije bas kako treba ili je nesto crklo. Ja bih posumnjao prvo na ram pogotovu ako ima vise od jednog modula. Znam za par slucaja da memorija u jednom kompjuteru pravi probleme a sa drugim radi bez problema.

komp je bio ok vise od godinu dana...pre mesec dana je ubacen D-link 520+ i sve bilo ok...par dana pre nego sto je crko je radio nonstop, online, jer se uplatio flat...sve komponente su probane jedna po jedna...sve moguce kombinacije svega sa svacim...jedan memorijski modul ddr400 od 512MB....pokusana je i druga memorija u drugom slotu pa nista...i wifi kartica je izvadjena tralala...ma sve zivo smo probali...
i da, memorije su testirane sa nekim memory testom(ne secam se kojim, nesto sa hiren's boot cda), rade 100%

Poslednja izmena:
Navedi komponente koje imas, da ne moramo da idemo ka centru kruznim tokom... :trust: Druga ploca je isto socket A, ali koja? Dakle, oba CPU, RAM moduli, HDD marke i modeli, PSU marke i snaga.
Iako postoji mogucnost da je nekompatibilnost u pitanju, ipak su male sanse, jer je kompjuter radio u problematicnoj konfiguraciji bez problema dugo vremena.
Pomalo je retro i riskantno da se sistemska particija formatira u FAT-u, uradi je u NTFS-u.
Navedi koje komponente su u obe konfiguracije kako bi smo mogli da procenimo da li je u pitanju nekompatibilnost, mozda problem sa potrosnjom etc.
Ako sve radi u drugoj kombinaciji, u krajnoj liniji optuzis gremline i zavrsis posao. Naravno, ako je druga konfiguracija u tvom posedstvu. ,)

Poslednja izmena:
Meni se slicna stvar desila...ali je problem nastao posle prikljucivaja 3. harda na racunar....posle skidanja harda desavalo se isto .....crvic u winu...prodje 2 puta, a onda restart...takodje i na drugoj masini kada je vracen hard desavalo se isto...ja sam to resio tako sto sam uradio format c: preko bootabilne diskete za win 98...siguran sam da je neka gadost u pitanju cim je prelazna....

Vrh Dno