Šta je novo?

Sve o laptopu za laike!

jaygee

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
320
Verovatno postoji slichna tema, ali ja bih ovde da objedinim sve ono sto bi trebalo da interesuje novog kupca laptop racunara, znaci nekoga ko nikad nije imao dodira sa laptopom, u smislu nije ga kupovao niti je upoznat sa onim sta jedan prosecan laptop treba da poseduje. E pa mene bas to zanima, da mi neko kaze sta mi je sve potrebno kako bih imao jedan solidan laptop, pocev od firme koja proizvodi, komponenata, tipa baterije, kvaliteta ekrana, i nekih korisnih stvari tipa bluetooth, vga camera, 5.1 zvuk, citac mem. kartica, lan, wireless ili sta vec???
Pocnimo od toga da recimo meni treba laptop za svakodnevnu upotrebu osnovnih stvari tipa multimedije, office paketa, bezicnog interneta, bluetooth povezivanja i sl.???
Hvala unapred i nadam se da ce ova tema koristiti svima.

Poslednja izmena:
za razliku od ostalih 100 tema "sta da kupim za xxx para"
ova je tako inventivna i nadasve korisna...

auch, pa ti nisi shvatio da sam bio ironican...
elem stvarno imas 100 tema sta kupiti za xxx para, pa maltene za svaku xxx kolicinu koja ti padne na pamet i to su sve mladje od 2 meseca, tako da su i dalje aktuelne...

hm, nisam shvatio, jer su samo tri rechi bile pod navodnicima, recimo...
uostalom, onda ova tema moze da se brishe, pa cu morati da se muchim i cheprkam okolo-naokolo...
pozdrav.

To je suviše kompleksna tema da bi tako jednostavno mogla da se sistematizuje, pa da ti odmah možeš znati koji laptop je tebi idealan.

Počneš od toga koliko novca si spreman da izdvojiš, koja je osnovna namena laptopa i da li će ti uglavnom stajati kod kuće ili ćeš ga često nositi.

I kada odgovoriš na ta pitanja znatno ćeš suziti izbor. Onda tek dolaze finese tipa da li je wide ili klasičan ekran, da li ima bluetooth, čitač kartica...

Evo jednog teksta iz jucherashnjeg Blica:

http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=61920

Ne znam koliko je struchan, ali ne moze da shkodi.
Текст је махом :) и најобичнија реклама:
RAM memorija: Danas je standard imati barem 1 GB memorije i sve ispod toga može izgledati kao ušteda novca, ali ćete ubrzo zažaliti. Većina laptop računara je danas čak dostupna i sa 2 GB memorije.
Ово му дође као драматургизација (нагласак на чак).
Baterija: Kao i sve vezano za laptop računare i baterija postaje sve bolja. U proseku jedna baterija traje oko 3,5 sata, ali većina proizvođača sad nudi i različite načine rada na laptopu (u zavisnosti od toga koje programe trenutno koristite) zahvaljujući kojima možete i produžiti rad baterije.
Ха ха ха, где су ово ископали :p.
Hard disk: Jeftini laptopovi sa hard diskom od 60 GB već postaju prošlost. Preporučljivo je da imate model sa barem 80 GB, mada ukoliko niste mnogo ograničeni finansijama najbolji izbor bi bio i neki hard disk većeg kapaciteta
80 GB хард дискови су историја :smash:.
Težina: Na tržištu se mogu naći laptop računari različitih težina, od onih ultralaganih ispod tri kilograma do onih zamena za desktop računare čija težina ide i do desetak kilograma. U svakom slučaju prilikom kupovine laptopa u obzir uzmite ne samo težinu samog uređaja već i prateće opreme – adaptera, dodatnih baterija, kablova…
:)

Nazad
Vrh Dno