Šta je novo?

svchost "jede" ram memoriju

Jaric T Zivadin

Poštovan
Učlanjen(a)
06.11.2014
Poena
59
Kad upalim komp tipa 26% od rama mi uzima sistem (imam 4gb) windows 7 (64) nakon par minuta ram mi zabode na 90% i tako stoji... kad ga "ubijem" preko task-a vrati mi na normalu i vise ne dize ram do sledeceg paljenja. to je pocelo pre par dana da mi se desava... Sta raditi? Skenirao sam ceo sistem 32 folder,nema virusa...

Desni klik na exe i open file location.
Ako se nalazi u nekom temp folderu onda znaj sta je...
Skini i Malwarebytes pa procesljaj.

Poslednja izmena:
nalazi se u sistem 32 folderu...

Poslednja izmena:
Ima vise svchost fajlova, taj sto zauzima ram verovatno je u nekom temp folderu.
Ako si ga ugasio oda ce ti prikazati ovaj pravi, sacekaj da zauzme ram pa onda vidi gde je.

pa video sam :D U sistem 32 ScreenShot009.jpg

Pa nasao je neke "greske" ali ne u "32" folderu...

Pokreni CMD kao administrator, I kucaj sfc /scannow (prekopiraj) i pritisni enter.
Vau 266, a ti se cudis sto ti baguje ram? pobrisi i restartuj komp pa vidi hoce li opet.

Poslednja izmena:
vidi..navodno mi je nasao trojanca pogledaj sliku... to je nemoguce ;) ScreenShot011.jpg

imam eset 8(nije trial),prosto mi je nemoguce da mi je upao trojanac..

Pobrisao i restartovao.. opet ista stvar... krenuo je opet da dize ScreenShot014.jpg

Nije mogao da pobrise win 32 exe posto je sistemski fajl, odradi sfc /scannow ako pomogne.
Moguce da ces morati da podignes svez sistem.

evo sad sad skeniram ceo hard..navodno i u call of duty je nasao trojanca :D msm smejurija... nisam nikad koristio ovaj malwarebates...btw ceo komp je skeniran esetom sve ok a ovaj nasao :D Sad cu da probam i taj scan,pa javljam

evo sad sad skeniram ceo hard..navodno i u call of duty je nasao trojanca :D msm smejurija... nisam nikad koristio ovaj malwarebates...btw ceo komp je skeniran esetom sve ok a ovaj nasao :D Sad cu da probam i taj scan,pa javljam
Nije, program je specijalizovan za ovakve stvari, jedan od najboljih...ni rodbini ne oprasta.:d

Pre jedno 10min sam odradio sa CC i evo sve sljaka kako treba :D Ocistio sam registry

Prilozi

• ScreenShot015.jpg
    ScreenShot015.jpg
    81.4 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
Nema vise problem sa zauzecem memorije?
Znaci iskopao ga malwarebates, odlican program nema sta.

sljaka :D Hvala na pomoci cheers

Taj problem je najcesce uzrok "Windows Update" servisa. Ukoliko se ne koristi win update samo se disable-uje taj servis i problem nestaje.

Da ne bih otvarao novu temu zatrazicu temu u ovoj.
Radi se o brendiranom HP Compaq dc7600 Convertible Minitower dektop-u
CPU: Intel Pentium D 2.8GHz
RAM: 2.5GB
GPU: Palit GF 210
Jutros sveze instaliran Win7 64bit, sve formatirano, instalirani komplet drajveri i najosnovniji programi. Problematika je sledeca, kad se racunar upali, prvi minut nakon butovanja, procesor je na 99% sto je ok, podize sve servise. RAM je na 900Mb. Nakon toga procesor se spusta na 5% a RAM se penje na 98% zauzeca i tu racunar postaje neupotrebljiv u svakom smislu te reci. I evo sad dok ovo pisem, iz cista mira procesor na 100% dok je ram opao na 80%.
Sto se tice procesa i servisa koji su podignuti sve je normalno, stavise task manager ne pokazuje da bilo sta zauzima ogromnu kolicinu memorije.
Sta bi moglo da bude, i kako to da resim?
Hvala

ako nema jasnog krivca u resource monitoru i task manageru najverovatnije je do memory leak-a koji pravi budjav drajver ili problematican hardver.moze da se dijagnostiifijkuje ali je sama procedura dizanja pool-a komplikovana,a najverovatnije je do mrezne karte tj drajvera za nju.isprobaj sa nekim starijim,pa ako ne bude pomaka da dizemo pool,disejblujemo lan iz bios-a,stavljamo nov win itd.

edit: win 7 koji si instalirao je proveren?ako je neka muckana verzija sa torenta moze i da je do toga.

Windows update. Ostavi ga da poskida i instalira sve sto treba.

@umart Windows istaliran na XXX racunara, nikad nije bilo nikakvih problema. Probacu da disable-ujem LAN odmah, posto na tom racunario iovako nije potreban. Nakon toga cu win update koji je @yooyo predlozio, pa cemo videti. Hvala vam

EDIT: LAN disable-ovan, problem i dalje tu. Zaboravio sam da spomenem da je u Safe modu, obicnom ili sa mrezom sve ok, ne dolazi do skoka potrosnje

Poslednja izmena:
Bice da je yooyo u pravu, skida mu ko zna koliko apdejtova u pozadini.

Lupio sam disable i na win update, i problem je sredjen. Hvala vam na pomoci

Nazad
Vrh Dno