Šta je novo?

Svchost.exe

Haslem

Cenjen
Učlanjen(a)
03.01.2014
Poena
151
Pozdrav svima ja sam nov i primetio sam da ovde ima dosta softverskih znalaca citajuci razne teme koji mogu da mi pomognu. Nisam siguran bio gde treba da postavim temu pa sam stavio ovde. Nemojte mi zameriti.
Imam ogroman softverski problem koji se zove svchost svima dobro poznat proces u racunaru. Dakle kada pokrenem racunar i hocu da udjem na net npr. home page mi je google i hocu da se prebacim na neki drugi sajt browser me vraca na home page. Takav preblem je i kada udjem u My computer i u particiju C (D,E) svejedno opet me vrati nazad. Kada ugasim svchost.exe sistemski koji nosi 18,000 do 20,000 Kb (najveci svc u procesima u task menageru) normalno mogu da surfujem po stranicama i normalno da ulazom u folderima u kompjuteru. Probao sam da vidim da li je neki virus medjutim ne prijavljuje ga ni jedan anti-virus i anti-malware. Formatiram ceo Hard disk, ponovo napravim particije, podignem sistem i eto ga problem opet REDIRECT. Svaki savet dobrodosao kao i svaka pomoc.

Koji je windows u pitanju? Svchost je sistemski program koji pokreće jedan ili više servisa. Neki od servisa pravi problem.
Napiši koji windows koristiš, da li ima service pack, odakle instaliraš programe (iz neke lične arhive ili skidaš najnovije verzije sa interneta).

Jesi posle reinstalacije koristio stare programe ili skidao nove? Izgleda kao onaj stari dobri virus za XP, ne mogu da se setim imena.. Imas po netu razne fikseve za svchost, ali samo par njih pomazu. Ni imena njih ne mogu da se setim, davno bese.. :/

Ništa ti to ne vredi ako opet instaliraš iste programe. Verovatno si tako i dobio taj novi svchost koga koriste svi programi vezani za internet pa možeš da ih imaš i po petnaestak komada istovremeno uključene. Neki plugin ili toolbar i slično. Moraš instalirati Privatfirewall 5 pa da pratiš šta ti traži da skine sa interneta ako instaliraš neki program. Jer mnogi u toku instalacije konektuju se na internet i skidaju svašta i "obraduju te" sa šranjima koja ničemu ne koriste.

To mi se prvi put desilo na Xp sp2 pokusavao sam da formatiram ceo hard disk i instaliram Windows 7 Ultimate. Kada sam instalirao sedmicu odmah sam usao u My computer i desava se isto kada hocu da udjem u neku particiju (kao na Xp). Nisam instaliravao nikakve programe niti sam se prikacio na net tako da to sigurno nema veze sa programima niti sa internetom tipa da cim se konektujem desi se taj Redirect. Googlao sam svuda za taj problem i nisam mogao da nadjem bas takav identican. Vidjao sam probleme tipa da svchost.exe ima 100% usage ali ovakav problem nema nigde

Poslednja izmena:
probaj da startujes win sa osnovnim servisima (msconfig) pa vidi radi li ok

Onda ti je virus na nekoj drugoj particiji, a kladio bih se i da si gurao neki usb flash?

Probao sam taj TDSSKiller i ne resava mi problem. Probao sam sa drugim HDD-om i prilikom instalacije operativnog sistema javlja mi se isti problem. Gde taj virus moze da ode i da se prolikom podizanja Windowsa odmah vrati. Da li moze da napadne neku drugu komponentu?

verovatno je do windows instalacije

Što se tiče svchost.exe i 100% CPU zauzeća odmah nakon instalacije XP SP3 problem je Windows Update i rješenje tog problema jeste instalacija IE 8 i poslednjeg kumulativnog update-a za njega.

Nema covek cpu load 100%,ima trojanca koji mu ometa pristup
particijama i browseru.
Secam se toga davno bilo na WinXP imao sam taj problem.
Mislim da se resavao sa ComboFix.

Poslednja izmena:
Znam da nema SVChost load, ali ima service u SVChostu (kao sto kazes, verovatno trojanac) koji mu pravi probleme, a pomocu Tasklist komande moze da identifikuje service i da nadje koji pravi problem. Eventualno da skine Combofix ili cak i Advanced System Care bi trebao da resi problem.

Nazad
Vrh Dno