Šta je novo?

svchost.exe

shanac

Cenjen
Učlanjen(a)
14.10.2011
Poena
169
pozdrav ljudi.. imam laptop MSI E 610x
http://www.itsvet.com/proizvod/msi-...permulti-15.4''-wxga/comp_comp_laptop/24/1378
samo sto je graficka radeon 2400hd ne 1200..

i imam problem koji mi se neizmenicno sam od sebe pojavi, a to je da procesor radi kao lud i kad se nista ne desava.. udjem u task menadzer i vidim da svchost.exe zauzima najvise procesora..
sad, gledao sam svasta po netu sta je problem i svi ti "saveti" nalazu da se udje u procese i iskljuce oni nepotrebni koju su pod nazivom sv.chost.exe
e sad ja nemam predstavu sta da radim, najlakse mi je bilo da reinstaliram windows i onda neko vreme ne baguje, ali opet nekako sporo radi..
inace iste probleme sam imao na XP i na Win7..
POMAGAJTE! fala :)

Kad ti dva različita operativna sistema pokazuju na isti problem onda je vreme da se posumnja da je uzrok hardverski a ne softverski tj da je neispravan procesor.

Inače iza svchost.exe se krije uslovno rečeno gomila procesa pa mnogi mogu da prave problem

Покушај да дисејблујеш сервис под називом Superfetch. Имао сам сличних проблема, свцхост је крљао као луд али се смирио након што сам искључио поменути сервис.

To je normalno i taj svchost je deo sistema i povremeno normalno zauzima procesor. Ako imas slabiji procesor onda se vise oseti,ako imas jaci,onda manje... Uglavnom nije nista pokvareno ni zarazeno. On ce za par sekundi ili minuta zavrsiti i sve ce se vratiti u normalu.

Poslednja izmena od urednika:
Evo sada instaliram na neki laptop sa celerenom, win xp sp3 , mislim da je ok win , ali nemogu da tvrdim. Problem odmah nakon instalacije svchost.exe 100%
Imao sam dosta puta taj problem na XP, nekada su virusi, a nekada nisu.
mislim da je neki drugi problem, neki spominju memory leak.
http://www.technibble.com/how-to-fix-svchost-using-100-cpu-memory-leak/
(xp sp3 bi trebalo vec da ima sve ovo)
Ukoliko se iskljuci automatic updates, zna da resi problem.(ali nema onda nema update).
odoh da se smaram :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno