Šta je novo?

Sva wireless oprema u full-u i opet nece

mrxwalker

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2008
Poena
304
Sa jedne strane imam Dlink i grid 24db,a sa druge PlanetWAP4033 i grid od 18db.Sve sam postavio u stanu kako bi podesio mrezu pa ako radi probamo na 800m.Dlink salje internet(lap se lako konektuje kad mu ukljucim wlan),mreza izmedju nas postoji ali Planet ne moze da se konektuje na net.Iskljucio sam FireW...i probao mnogo varijanti.Zna li neko u cemu je problem?U kom modu treba da rade AP?Il sta vec moze da bude!?
Napomena:Ovih prikazanih 800m na slici jos uvek nisu problem,jer sam trenutno postavio obe antene u stanu(antena od antene 20m)kako bih podesio mrezu pa tek onda probao na 800.Pozz

Prilozi

• mreza copy.jpg
    mreza copy.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Jesi se ti uopste zakacio Planetom Na D-link?
Planet treba da radi u client modu (zove se "Station-Infrastructure") dok D-link treba da bude u AP modu,onda upalis "scan" na Planetu i treba da vidi SSiD od D-linka i kliknes connect.

Poslednja izmena:
Probao,i vidim SSID i konektujem se na mrezu.Ping prolazi skroz do gatewaya rutera i mogu da pingujem sve u mrezi ali nema interneta na planetu,odnosno na klijentu koji je prikacen na planet

A jesi namestio na kompu dns,ip,masku i gateway,ako pingujes sve u mrezi jedini problem moze da bude dns.

Poslednja izmena:
ne dns sam ostavio prazno.Koji dns da mu stavim?Prazan mi je dns i na Dlinku i na planetu

Poslednja izmena:
Zato i ne radi,stavi od tvog provajdera,ako ne znas koji vidi na ipconfig/all na kompu gde imas net ili stavi npr 77.105.0.18 drugi isto samo 0.19
Ne moras na ap-u da stavljas samo na kompu koji je zakacen na Planet.

Poslednja izmena:
Aj probacu pa ti javljam.Daj boze da je to.Ubi se tri dana oko podesavanja!!!I jos nesto.Dal ce mi proci na 800m sta mislis?Skoro da imam opticku vidljivost,tj imam 2 kuce i prugu elektrificiranu izmedju a antene su 24db i 18 db grid?To mi je sa terase 1 sprata gledano a ako popnem na krov onda 1 kuca i pruga.Pozz i hvala

Poslednja izmena:
Kada vec pingujes D-link i ako nema dropova hoce sigurno.

E a zar ne bi DHCP APa DLink trebalo da mi dodeli sva podesavanja pa cak i DNS.Kad laptop konektujem wirelessom na Dlink on mu uspesno razresava imena odnosno imam net na njemu.Probacu sa rucnim DNSom pa da vidimo

Da ali tebi je komp spojen na planet, samo upisi dns rucno na komp i radice.

Poslednja izmena:
Nema na cemu. Jel' nakraju samo dns bio problem?

Jeste,ubacio sam ga rucno i radi.A sad probao na 800m i uhvatim signal al je slab pa nece da se konektuje.Ako skratim antenski kabal kolko ce biti jaci signal?Sad ukupno imam 24 m antenskog kabla (15+9)I da l je moguce da ovako jake antene na 800 m zbog 2 kuce izmedju jedva se ''vide''?

Kada vec imas AP zasto 24m kabla? stavi ap blize anteni,kabl ne bi trebalo da bude duzi od 7-8m u zavisnosti koji je,sa 24m imas ogromne gubitake.

Poslednja izmena:
Skrati Kabal od antene na 2 M ili vec koliko ti treba samo da ga ubacis ispod krova. AP postavis naravno tu pod krovom a napajanje mu dovedi preko UTP kabla. Malo seckaj malo lemi i odlicno sljaka.
Plava, plavo bela i braun, braun bela ti mogu posluziti za napajanje AP strujom. Obrati paznju na + i -

Poslednja izmena:
Kako preko UTP-a?Imas neki link sa uputstvom i sl?Il' daj malo detaljnije

Ne treba uputstvo,iskrimpujes normalno kabl sa 4 zice (narandzasta,n.bela,z.bela i zelena po normalnom redosledu 1,2,3 i sesta) plavu i plavo belu upletes i nakacis na adapter od ap-a , braon i braon belu isto (plave su npr + a braon -) isto uradis i na onom konektoru za struju sto ulazi u ap,pre toga naravno iseces kabl od adaptera pri vrhu, i ispadne kao da si nastavio kabl.

Bas te zice?U straight-thru?Jesi siguran,da ne presecem pogresne?I sto 2 za +, i 2 za -?Jel moze po jedna?
I jos nesto>konektor na kraju antenskih kablova mi je RP-SMA,kad skratim kablove trebam da postavim nove konektore ili da iscupam te stare i postavim na kraj kabla?da budem jasniji,mogu li ovi konektori da se skinu sa kabla a da se ne ostete, i ponovo ugrade

Poslednja izmena:
Nemoj da stavljaš stare konektore kupi nove. Dve žice zbog pada napona na kraju kabla. Inače cela stvar je POE na srpski način :) Ko razume shvatiće :)

Vrh Dno