Šta je novo?

Suzeni prikaz na ekranu

Učlanjen(a)
24.08.2002
Poena
604
ploca asus a7v8x... problem je u suzenoj slici... po horizontali je skroz razvucena, ali po vertikali prikazuju se samo 2/3 (gornja 1/3 se ne prikazuje). Nakon logovanja se prikazuje desktop, takodje u suzenoj varijanti, pa se tek nakon potpunog zavrsetka logovanja slika vraca u normalu - full screen. U cemu je problem, posto se ovo manifestuje samo u DOS okruzenju?

Nema to bre nikakve veze sa plocom. :)

Podesi ti lepo sliku u DOS-u na monitoru.
Mozda si se igrao sa podesavanjima monitora za neki novi rezim (rezolucija + refresh), pa je zaboravio stari (ima ogranicen broj rezima koje moze da memorise).

poz.

p.s. A mozda ti je i graficka pobrljavila.

EDIT: Al' si nasao pravu "sobu" za temu, svaka ti cast. :d

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
EDIT: Al' si nasao pravu "sobu" za temu, svaka ti cast. :d

:d Pa znas kako, razmisljao izmedju ove i Hardware - Video karte, monitori... ali koliko se ja secam, nije moglo po vertikali da se razvuce vise (100), tako da sam pomislio da nije do samog podesavanja na monitoru, pa je sledece sto mi je palo mozda neko podesavanje drajvera, ili BIOS-a, zato sam postovao ovde. :trust: Ne vidim trece mesto..... Da sam ja znao da je odgovor hardverski ili softverski, ja bih odabrao pravo mesto. :d

Videcu sa podesavanjem na monitoru opet, ali nesto mi se cini da je udarilo u plafon i da ne moze vise da se razvuce.

Meni se to isto desavalo sa ATI grafickim kartama ali samo kada je ukljucen kabl u tv izlaz.Iskljucenjem doticnog kabla slika se vracala u normalu.

Isto i kod mene, kad prikljucim kabl za tv-out, u tekst modu radi u 50hz i nema sanse da podesim sliku kako treba (sto to nervira u linux konzoli...)

I ovde je slucaj sa Ati Radeon 9200SE..... i niko ne zna kako bi to moglo da se podesi - resetuje na prethodno stanje, posto je u pocetku radilo kako treba???

P.S. Ne koristi se TV-out.

Poslednja izmena:
Isti slucaj i kod mene, kad je prikljucen kabl, javljaju se goreopisani problemi???

Nazad
Vrh Dno