Šta je novo?

suspend, xubuntu 14.04...kako da provalim sta me zeza

dusko_m

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
660
xubuntu instaliran na matori netbook Ace Aspire One 110. sve funkcionise bez greske sem budjenja iz suspend ili hibernacije. sve se probudi, izbaci logon screen, ulogujem se i dobijem crn ekran i tako stoji. prebacim se u konzolu, ucinim kill -9 -1, pobije sta se pobiti moze, izbaci ponovo logon i od tada normalno radi

kako da provalim sta je to sto me zeza. instalirao atop i startujem ga u konzoli al ne mogu da provalim nakakvu neregularnost tipa da neki proces zakiva procesor ili slicno.

masina fino radi, isprobao sam i ubuntu, kubuntu, lubuntu i manjaro i ovaj mi je nekako taman...ne bi ga ni menjao ni reinstalirao. samo da resim ovu glupost.

Poslednja izmena:
Koliko imaš RAM-a i koliko je velika swap particija? Može biti da je premalo swap-a za hibernaciju. Za suspend neznam.

Poslednja izmena:
ovo može da bude i bug jer se ranije često dešavalo baš posle "buđenja"

izgleda da jeste bug. dovidjenja xubuntu...hello mint

Sto ne probas Ubuntu, pa onda uradis:
Kod:
sudo apt-get install xubuntu-desktop

Moja iskustva sa Ubuntu flavor-ima su krajnje porazavajuca, samo Unity Ubuntu kod mene radi kako treba (ako uzmemo u obzir da je baziran na musicavom Compizu). Sve ostale verzije imaju neki ozbiljan bug koji me sprecava da ih koristim. Svi osim zvanicne verzije na laptopu imaju problem sa pregrevanjem. Zasto? Pojma nemam. Znam samo da vise nemam poverenja u te distribucije "sio mi ga djuro" tipa.

Novi Mint stize 31. maja, samo da znas.

znas sta...omatorilo se a zivci otanjili...da ga gledam kako se vuce pod unitu, bojim se da bi dobio krila. imam verziju sa ssd-om od 8GB i umesto njega sam namunjio 1.5"HDD od 40GB sto sve ukupno nije mnogo prostora i znaci mi svaki MB ustedjen. nisam mnogo sposoban sa linux-om da ga ocistim od unitu-ja tako da...nekako mi najlakse bilo da instaliram vec napakovanu xfce verziju

evo igram se sa mintom vec par sati i ne nalazim ni jednu primedbu. instalirao verziju 16 jer 17RC nema sa xfce

Vrh Dno