Šta je novo?

suska se suska

Iguana

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
sta je bre ovo? ja sam trenutno malo izolovan zbog ispitnog roka ali danas videh na naslovnoj strani Politike da vlada legalizuje softver. Odlicno :(((( Jel' istina? Vidim juce zabac sklonio divx izdanja. Super , tek cemo sada zaostajati u svetu po pitanju informaticke indutrije. Do sada je bilo tesko kupiti papirna izdanja knjiga, a sada nece biti ni potrebe za njima jer cemo pisati seminarske u textpadu...

Malo sam razdrazljv zbog ispita, pa sam ovu poruku napisao vise impulsivno nego posle razmisljanja.

A koja je to nasa informaticka "industrija" koja ce da zaostaje ? :D

(i zasto bi zaostajala, enivej ?)

imas samo jednu opciju, uzmi 50 evra i pokupuj sve sto mozes, mozda nekad zatreba :)

nego koliko sam ja cuo, to je samo predlog, a ne zakon. mada videcu jos o tome...

Ma to se više odnosi na firme nego na pojedince. Daće im neki rok da legalizuju piratski software koji imaju po nekim minimalnim cenama, a nadalje će morati da uzimaju isključivo licencirane programe.
Što se nas tiče biće i dalje pirata, možda ne na svakom ćošku i po 5 DM, već na svakom drugom ćošku i po 5 Eura, ali će ih biti. Da neće možda da idu po kućama i kontrolišu šta imaš instalirano na mašini.

radar je napisao(la):
Ma to se više odnosi na firme nego na pojedince. Daće im neki rok da legalizuju piratski software koji imaju po nekim minimalnim cenama, a nadalje će morati da uzimaju isključivo licencirane programe.

Slažem se, samo ne verujem da će cene biti minimalne. Cene će biti minimum kao i u svetu, ako ne i veće (lično mislim da će biti ovo drugo)

Zatvaramo thread iz 2 razloga, prvi je zato sto smo se svi davno slozili da ako hoces, vrlo lako ces naci piratizovan software i drugi sto ce ovaj thread sluziti za zalbe i promocije simpatizera bivse vlasti i simpatizera sadasnje vlasti koji u stvari ne znaju sta hoce(opisno receno), a mi se ovde NE BAVIMO POLITIKOM.

Ljudi, nismo mi izmislili crackovanje, wareze, razore :) ne budite tvrdoglavi i raspitajte se kako je lako naci piratizovan software u sred New Yourka, Londona, Minhena...

Tamo neki autor Corela, izbaci desetu verziju programa, koja je (ne znam zasto :)) ista kao i devetka, a i devetka je ista kao osmica i tako unazad, znaci on je izbacio desetku da bi uzeo pare jer je u medjuvremenu izasao novi Porsche i on ga tako zarko zeli, e sad posto ni mi ne vozimo Porsh, kupicemo pirata za 3 marke i tako mu necemo pomoci da na neposten nacin dodje do Porschea... Ni jedna uredba vlade ili zakon ne moze da porusi tu prirodnu ravnotezu i tako je i od pre nego sto se izmislio kalkulator

Nazad
Vrh Dno