Šta je novo?

suse 9.0 + intel537 modem ?#R@$%

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
imao sam lepo pre suse 8.2 i radio mi modem, kako sam ga instalirao neznam ali mi je trebalo mesec dana da naucim neke stvari pod linuxom dok ga nisam instalirao

sada sam instalirao suse 9.0 i drajvere sa intelovog sajta koji nece da se instaliraju
dobijam neku gresku prilikom kompajliranja

ajd ako neko ima kombinaciju suse 9.0 + intel537 kako je to resio

Zar nije lakse preneti ovamo gresku koja je javljena?

evo saljem upustvo za instalaciju i copy svega iz shella sta sam radio
prema uputstvu, pa silvere ako imas vremena da pogledas gde ja gresim

Prilozi

na sugavom intelovom sajtu drajveri koje sam skinuo ne rade sa suse 9.0 kernelom iako za njih rade,
pa sam skinuo druge sa technion-ovog sajta koji rade, jedino mi sada treba neki init string da ubacim u minicom.
Sa postojecim kada pokrenem minicom u shellu mi stalno neprekidno izbacuje OK OK .............

pre sam to resio kopiranjem init stringa iz telemit programcica , koga sada nemogu da nadjem (mislim da je bilo tako reseno)

Poslednja izmena:
minicom: WARNING: configuration file not found, using defaults
minicom: cannot open /dev/modem: No such device

Cini mi se kao da je modem prijavljen kao npr. /dev/tty2 itd, a ne kao /dev/modem. Ne znam kako si konfigurisao taj conf fajl za minicom, ali po defaultu on poziva /dev/modem umesto adresu serijskog porta gde jeste taj uredjaj. Dakle, prekonfigurisi taj config koji ti pravi problem 🙂.

e evo sada mi radi modem, nisam mu menjao .. /modems da mi bude nesto drugo, neznam ni sam sta sam sve cackao i nerazumem sta sam radio ali sada mi radi

trebalo je u yast-u - modems panelu dodati modem, tu se upise nesto ppp0 sto inace trazi kppp programcic, bez toga mi je okretao broj ali nije hteo da uspostavi vezu

auu isprobah jedno 4-5 drivera, prvo su mi trazili source od kernela koji nije bi instaliran , pa jos stosta , pa koliko puta blokirali komp...

e sada jedino sto nemam ikonicu da mi je veza uspostavljena veza kada se nakacim na net

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno