Šta je novo?

suse 10 problem

parafora

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2005
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
HP 840
Mobilni telefon
P30 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
problem je sledeci:
kada pokusam da selektujem neshto (tako shto zadrzim levi klik i stvorim pravougaonik), shto je veci pravougaonik to mi vishe, takoreci, secka.... tj to ne ide glatko nego pomalo kochi (nije bash malo, kad je velicine pola ekrana tada dosta secka)... :wall:
da li se nekome ovo deshava?
imam 512 rama i 2500 (@3200) bartona shto mislim da je vishe nego dovoljno za ovu jednostavnu operaciju. sa druge strane, drugar koji ima intela na 2.8 i 256 rama nema tih problema...
da nije zbog grafike jer imam GF420mx (ali opet, kod tog drugara radi na nekoj integrisanoj)?

distro je suse 10 i default kernel (2.6.13), na suse 9.2 mi se to ne deshava ali ovde se ta selektovana povrshina oboji u plavo pa je mozda zbog toga ali ja nisam nashao gde bi se to moglo iskljuciti...

imate li neke predloge kako ovo da reshim?

Nisi naveo koji radno okruženje koristiš - KDE, Gnome?
Ako je KDE, koja je verzija istog?
Da li si instalirao drivere za grafičku i time dobio video akceleraciju?

Do HW-a nije. Ja imam mnogo slabiju mašinu i sve šljaka super, bez ikakvih kočenja.

poz

koristim kde 3.4. instalirao sam najnovije drajver za graficku i ukljucio Hacc... uopste mi nije jasno shta se deshava... pokushacu da nadjem stariju verziju drajvera jer je definitivno problem u njima...

Nazad
Vrh Dno