Šta je novo?

Suse 10.2

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Instalirao Suse 10.2 KDE, kod instalacije stavio passworde za root i usera. Setovao da trazi password. U konzoli sve radi kako treba.
Bilo bi smesno ali je zalosno u grafickom okruzenju kod logovanja, ako se ukuca pogresan password sistem se buni, ako ukucam pravi password krene logovanje ulazim u sistem, ako ne ukucam ništa opet se ulogujem kao da sam otkucao pravi password. Poenta ulogujem se kao root ili user bez passworda...
Kako ovo srediti ima li nekog resenja.

Ja sam isto na 10.2 ali ovako nešto mi se nije dešavalo.

Ja sam isto na 10.2 ali ovako nešto mi se nije dešavalo.
Ja sam sasvim slucajno otkrio da to prolazi, u zurbi zaboravio da otkucam user password i sve prodje. Posle sam probao i za root isto prolazi, kako i zasto pojma nemam. Za linux sam pocetnik tako da nisam nista cackao osim bezuspesnog pokusaja da instaliram clamAV a da radi real time protekcija, uvek se je bunio na dazuko, to sam jedino muljao i nesto pokusavao sa kompajliranjem dazuko po uputstvu.

Kad se uloguješ bez passa bilo u običan ili u root nalog, da li imaš ista ovlašćenja ili ne ?

Kad se uloguješ bez passa bilo u običan ili u root nalog, da li imaš ista ovlašćenja ili ne ?
Kad se ulogujem kao root imam sva ovlascenja kao root, ako se ulogujem kao obican user imam ta ovlascenja, ako hocu nesto da odradim npr. sa Yast-om moram da ukucanm root pasword. Ovo se desava samo kod logovanja na sistem.

Nazad
Vrh Dno