Šta je novo?

Surround mi nesto steka..

Entheogen

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2007
Poena
304
Prikopcao sam kucni bioskop sa kompom, i sad mi rade samo lijevi i desni satelit i woofer, ostala 3 zvucnika ne daju znake zivota. Imam C-Media CMI8738 zvucnu (nije 5.1), pa me zanima mogu li kako natjerati komp da pusta zvuk na svih 5 satelita? ne treba mi surround, nego npr da bude na svaki isti zvuk.. :)

Sto je sad Dolby ProLogic II? treba li to da ima zvucna ili uredjaj?

Sto je sad Dolby ProLogic II? treba li to da ima zvucna ili uredjaj?

uredjaj
pazi nesto
ja imam isto 5.1 samsung dvd i sad cincevi idu u dvd a iz dvd-a standardno zvucnici
e sad
po mom misljenju je mnogo bolji zvuk i cini mi se jaci na 2.1 tj woof i 2 satelita tako da mi samo oni i rade tj ja sam tako ostavio
a pro logic bi treb'o da imas na daljincu nedje da ubodes :wave:

Probaj nesto tipa sound mode na daljincu....ili jednostavno pogledaj na uputstvo od dvd-a

od opcija na daljincu imam:
A.F.D. Auto
Dolby PL
PL II Movie
PL II Music

e ali sam probao i mislim da ni jedna od ovih opcija nece da pusti zvuk na svih 5 zvucnika...

pl ti je pro logic pa odaberi od ta 3 koji ti najvise odgovara

aha.. radi.. kortio sam izgleda neku verziju winampa koja nije surround.. hvala momci :)

aha.. radi.. kortio sam izgleda neku verziju winampa koja nije surround.. hvala momci :)

Nesto ti tu nisi najbolje shvatio! Kakve veze ima winamp ako si komp i HomeTheater spojio obicnim stereo kablom i pustio da HT odradi simulaciju 5.1 zvuka preko ProLogic dekodera?
Ti imas dvokanalnu karticu i imas dvokanalni-stereo ulaz na HT-u i u tom slucaju uopste nije moguce da Winamp!?! ili bilo sta sa racunara pusti surround ili visekanalni zvuk.

ma pustao sam muziku sa winampa i izgleda da ne moze ovaj da pusti zvuk na sve zvucnike, samo na 2.1. Postoji posebna Surround verzija koja moze da pusta na sve.. :)

posebna surround verzija chega? :)

Pro logic 2 ti baca stereo signal na 5.1, tj...prednji levi i desni su ti klasichan stereo, srednji ti je meshavina tog stereo signala, woofer su ti samo niski tonovi sa levog i desnog, a zadnja dva su ti malo obradjen stereo, utishan i nameshten da kasni 10 milisekundi... to je to, grubo govoreci.... dolby prologic nema veze sa petokanalnim zvukom, to je dvokanalni, nabudzen da dobijesh odredjenu prostornost...

za 5.1 ti prvo treba 5.1 izvor zvuka, shto mp3, kao i obichan audio cd svakako nije...5.1 mozesh naci u igricama, dvd/divx filmovima, sacd i sl..

Ako do pojacala (u tvom sluchaju kucnog bioskopa) dovedesh stereo signal, samo to i mozesh dobiti, farbano u prologic varijante, bilo da si na njega povezao kasetofon, komp ili ultra mega giga tenk...

ako hoces da slushash 5.1 sa kompa (isti ti je q shto se tiche mp3...), to je vec posebna prica...

posebna surround verzija chega? :)

Pro logic 2 ti baca stereo signal na 5.1, tj...prednji levi i desni su ti klasichan stereo, srednji ti je meshavina tog stereo signala, woofer su ti samo niski tonovi sa levog i desnog, a zadnja dva su ti malo obradjen stereo, utishan i nameshten da kasni 10 milisekundi... to je to, grubo govoreci.... dolby prologic nema veze sa petokanalnim zvukom, to je dvokanalni, nabudzen da dobijesh odredjenu prostornost...

za 5.1 ti prvo treba 5.1 izvor zvuka, shto mp3, kao i obichan audio cd svakako nije...5.1 mozesh naci u igricama, dvd/divx filmovima, sacd i sl..

Ako do pojacala (u tvom sluchaju kucnog bioskopa) dovedesh stereo signal, samo to i mozesh dobiti, farbano u prologic varijante, bilo da si na njega povezao kasetofon, komp ili ultra mega giga tenk...

ako hoces da slushash 5.1 sa kompa (isti ti je q shto se tiche mp3...), to je vec posebna prica...

Potpisujem...

posebna surround verzija chega?
winampa :p
kapiram ja da ne mogu da imam 5.1 zvuk, htio sam samo da mi rade svi zvucnici. Kad sam na uredjaju izabrao opciju Dolby ProLogic i dalje sam imao samo 2.1 zvuk. To je bilo zato sto ova verzija winampa koju imam na podrzava 5.1 zvuk... Jesam li sad bio jasniji? :)

I btw cini mi se da je zvuk ljepsi kad slusam na 2.1... :roll: :)

winampa :p
kapiram ja da ne mogu da imam 5.1 zvuk, htio sam samo da mi rade svi zvucnici. Kad sam na uredjaju izabrao opciju Dolby ProLogic i dalje sam imao samo 2.1 zvuk. To je bilo zato sto ova verzija winampa koju imam na podrzava 5.1 zvuk... Jesam li sad bio jasniji? :)

I btw cini mi se da je zvuk ljepsi kad slusam na 2.1... :roll: :)

Uopste nisi jasniji jer nikako ne shvatas neke stvari:

- nije bitno koju verziju winamp-a koristis, svaka daje dvokanalni zvuk na zvucnoj kartici kakvu ti imas (dvokanalnoj!) i winamp nije u direktnoj vezi sa tvojim HomeTheatre sistemom da bi zbog njega imao ili nemao mogucnost slusanja zvuka sa racunara u surround tehnici;

- tvoj HT od bilo kakvog mono/stereo signala (iz ugradjenog FM tjunera, racunara, mp3 plejera, TV-a, DVD-a...) moze preko dolby pro logic dekodera da napravi kvazi surrround, tj da stereo-dvokanalni zvuk pusti kao 5.1

Sto se tice lepote zvuka, stereo snimak u kakvom je 99% muzike koju slusamo je uvek bolji na 2 nego kada se vestackim putem rasiri na 5 kanala. Samo prave petokanalne muzicke numere zvuce dobro na 5.1 sistemima ali to je za drugu pricu i drugu audio opremu.

Pozdrav i nadam se da su sada neke stvari malo jasnije. :wave:

Vuk, nisu jasnije, vec sam to isto napisao, al` nece chovek da prochita, i dalje tvrdi da mu je mp3 5.1 ali zbog posebne verzije winamp-a ne moze da dobije taj 5.1... ?!?

E pa ako je do winampa, ja se izvinjavam, nisam znaooo....

^ Jel si ti to ozbiljan ili...!? I sam znas da je nemoguce da je do winamp-a!Pa da se prikljuci i neki mp3 player ili sl. pro logic bi odradio svoje i pobacao na sve zvuznike!

ao.. ma ljudi bitno je da sad sve radi.. hvala vam puno :)

Vrh Dno