Šta je novo?

Surround 5.1 headphones... vasa iskustva?

golub

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
630
Jeste li probali ili kupili neke Surround 5.1 slusalice... Creative, Speed-link, ...itd ?

Kakva su vam iskustva ?
Naravno... u odnosu na stare slusalice, ne na prave 5.1 zvucnike.

Prvenstveno gaming sound... za to su pravljene.

:,,:

Imam Speed-Link Meduzu Home Edition 5.1 vec 2 godine i odusevljen sam.
prednosti: savrsen zvuk, ima svoje pojacalo sto omugacava direktnu konekciju na zvucnu kartu, a posle iz samog pojacala idu kablovi za regularan set zvucnika (takodje podrzava 5.1 sisteme), i na njemu biras output ka slusalicama ili zuvcnicima, dugacak kabal od oko 3m
mane: cena mene su kostale 150 EUR-a u inostranstvu, a kod nas mogu tek da zamislim kolko su ako uspes da ih pronadjes u prodaji, leti u slucaju duzeg nosenja usi mi se skuvaju (ovo je po meni velika mana jer znam da nosim sluske i po 4-5h bez skidanja).

Da izuzetno vazno ako uzimas uzmi verziju sa bananicama nikako sa USB prikljuckom.

Poslednja izmena:
Ja sam pomalo seljak za zvuk;

- koje su prednosti bananica (sta je to?) u odnosu na USB ?

- Koju zvucnu karticu koristis ?

Za neke kvalitetnije slusalice koje imaju "bananicu",bar po mom iskustvu pozeljno je imati i neku non-integrated zvucnu kartu,bilo kakvu samo da nije integrusa.Ovo se narocito odnosi na zvuk slusalica prilikom gledanja filmova ili slusanja muzike,mada naravno u odredjenoj meri odnosi se i na sam gaming.Trenutno imam Sennheiser 151,otvorene su slusalice,odlicne su za gaming,to im je i namena glavna po Senn-u.Po meni nista slabije nisu od nekih mnogo skupljih modela.Ovde najvise mislim na gaming tipa CS.Nista slabije nisu ni za multimediju-naravno ovde ne uporedjujem sa audiofilskim modelima:)
Imao sam Medusu neko kratko vreme,prodao sam ih upravo zbog toga sto mi prokuvaju usi i teske su mi posle odredjenog vremena.
Razer Piranha ti je solidan izbor,mada po meni imaju prenaglasen bass,dok su za gaming isto dosta dobre.
SS 5hv2 su takodje sjajne slusalice,mada im je cena nesto jaca u odnosu na ove prethodno nabrojane.

Jedini surround na slusalicama sam cuo preko X-Fi i CMSS-3D i mogu reci da je odlicno odradjeno sa pravim osecajem prostornosti.

Mislim da Sennheiser PC 151 nisu surround model...

To bi trebao da bude model PC 161 iako mi nije bas jasno kako postizu "Unique 3D, 360 degree surround sound" na slusalicama koje nisu zatvorene... ?

Vrh Dno