Šta je novo?

Surge arrest

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Trebao mi nesto za peglanje napona posto su elektricne instalacije kod mene bas lose, ja po sijalici vidim da napon skace non stop, mogu misliti sta bi bilo kad bi se to izmerilo. Treba mi dakle uredjaj da mi ispegla napon, dakle ne ups vec peglanje napona, da mi daje stalnih 220v za komp. Posto se ja uopste u to ne razumem cak ni nemam pojma dal je surge arrest to sto meni treba (deluje mi po nazivu) jel moze neko nesto da mi preporuci. Ono sto sam ja nasao za taj surge arrest je:
Kabl 220V APC BF500-GR, 500VA/325W, Surge arrest +battery back-up, USB, 5 outlets, dataline protetcion - 9,150
Jel to to? Sta je ovo 325w? Jel ima to veze sa chijenciom da mi je napajanje 420w?

ne treba ti ups a ni surge arrest. nadji stabilizator. kao sto se pre koristilo za tv ili kupi apc stabilizator, bilo ga je u imtelu pre.

inace surge arrest stiti samo od jakih skokova u mrezi i ne pomaze ti nista ako nemas uzemljinje u stanu. takodje ni ups ne pomaze ako nemas uzemljenje. a kada je suvise slab napon ups prelazi na bateriju i to je ok ako ti na trenutke pada napon ali ako je to cesto i ako je duze vreme slab napon trosice mnogo bateriju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno