Šta je novo?

Surfovanje užasno radi, youtube

djegzony

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2013
Poena
151
Već dugo vremena youtube i svaki drugi player na internetu secka zvuk i video kad otvorim novi tab i nastavim da surfujem, skenirao sam hdd u nekom servisu sve je ok, 15 puta reinstalirao sistem i opet isto, brisao shockwave, updatovo flash -briso flash....i dalje sve isto, podesio youtube na html5, isključio hardwer acceleration, reinstalirao grafiku 15 puta, zvučnu isto toliko, koristio cCleaner, podešavao paging memory u advanced system setting sa 648 na 10,000.....više ne znam u čemu je problem. Kod nekoliko drugara se isto dešava na čak malo jačim konfiguracijama, ova je moja:
Toshiba Satellite C655D-S5300
Procesor: AMD E-Series Processor E-300, 1,300MHz Duo Core
Grafička: AMD Radeon™ HD 6310
RAM: 4GB DDR3
HDD: 320GB HDD (5400rpm, Serial ATA)
DISPLAY RESOLUTION
1366x768 (HD), 16:9 aspect ratio, Supports 720p content
Ako neko uspe da mi reši ovo častim uplatom na račun :)

''Optimizovan'' flash, plus ''slabiji'' procesor.

Ono što bi' ti prvo preporučio jeste da instaliraš malo stariji flash i da koristiš Operu. Pisah u ovoj poruci koje verzije tačno.

Poslednja izmena:
Dešavalo mi se da secka youtube prilikom otvaranja novog taba i učitavanja stranice u novootvorenom tabu, samo zbog html5 player-a, vraćanjem na flash player rešio sam problem.

Poslednja izmena:
Sličan problem, samo je meni na desktopu, jeste da je stari računar sa monocore procesorom i sa 3gb rama, ali znam da je do prije 10ak dana išlo sve normalno, sada čim uđe na YT zakopa se jednostavno, zatim sam stavio da pali 144p i čak se i sa tim zakopa. Ostali sajtovi rade super, filmove mogu i dalje pokrenuti bez problema na sajtovima, takođe vimeo isto, znači sve sem YT. Ne znam koji mu je vrag..

Već dugo vremena youtube i svaki drugi player na internetu secka zvuk i video kad otvorim novi tab i nastavim da surfujem, skenirao sam hdd u nekom servisu sve je ok, 15 puta reinstalirao sistem i opet isto, brisao shockwave, updatovo flash -briso flash....i dalje sve isto, podesio youtube na html5, isključio hardwer acceleration, reinstalirao grafiku 15 puta, zvučnu isto toliko, koristio cCleaner, podešavao paging memory u advanced system setting sa 648 na 10,000.....više ne znam u čemu je problem. Kod nekoliko drugara se isto dešava na čak malo jačim konfiguracijama, ova je moja:
Toshiba Satellite C655D-S5300
Procesor: AMD E-Series Processor E-300, 1,300MHz Duo Core
Grafička: AMD Radeon™ HD 6310
RAM: 4GB DDR3
HDD: 320GB HDD (5400rpm, Serial ATA)
DISPLAY RESOLUTION
1366x768 (HD), 16:9 aspect ratio, Supports 720p content
Ako neko uspe da mi reši ovo častim uplatom na račun :)

Pogasi antivirus, antispyware sta god imas, defender. Disable-uj system recovery (na off) i windows indexing service (manage-services). Deinstaliraj nepotreban bloatware sa masine. Nemoj puno da se zezas sa paging mem jer nema veze
sa ovime, vrati na default. Koristi Chrome. Procitaj: http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX_Video_Acceleration
Skini: http://www.digital-digest.com/software/DXVA_Checker.html
za MPC: https://trac.mpc-hc.org/ticket/567 koji dobijas sa K-LITE kodecima

i sto se tice flesa, probaj sa starijim verzijama prvo..kad skines video sa recimo YT uz pomoc (recimo) FlashVideoDownloader-a i pokrenes, jer opet secka?

da dodam jos i ovo, procitaj - covek ima slican laptop, isti proc nema problema

http://www.makeuseof.com/answers/how-can-i-make-videos-run-smoothly-on-my-amd-e-300-powered-laptop/

Poslednja izmena:
Meni isto na dosta jakoj konfiguraciji iz potpisa ali se manifestuje iskljucivo tako sto youtube klip secne sekund i onda ne secka minut-dva pa opet sekund. Moze da se gleda ali nervira. Isto je tako odjednom pocelo, tako da nema veze sa tim akceleracijama i sl. ne moze da radi jedan dan drugi da ne radi. I isto ne znam sta je a pokusao sam sve navedeno.

Hvala svima na odgovorima, pokušao sam nešto od ovog nešto nisam razumeo... Uglavnom ništa nije pomoglo, izvalio sam samo da youtube u IE ne pravi problem ali zato drugi tab ne reaguje dok sve ne odradi na prvom...

Nazad
Vrh Dno