Šta je novo?

Surf speed nebuloza...

netizen_k

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
619
Ovo mi je nebulozno pa da vidim da li mozda neko ima objasnjenje...

Elem downlink mi je 2000 kbps (toliko mi je izmerio DSL reports, ne znam koliko je zvanicno) i tipicno mi je DL negde oko 300-400 Kb/s.
Naravno, sa takvim linkom surf je obicno strasno brz, medjutim kada startujem par torrent-a surf drasticno uspori iako oni kombinovano vuku ispod 50 Kb/s... a ako krenem da DL-ujem neki veci fajl (zajedno sa tim torrentima) DL je idalje preko 200 Kb/s sto znaci da link definitivno nije previse opterecen.

Ovo nije vezano za browser posto je ista situacija i u Operi...

Ima li neko neku ideju?

TIA

...

Meni meri 3200kbps pa opet Kazza,DC+ i slicni alati nemaju zadovoljavajucu brzinu najvise zbog kolicine hopova.
Ako ti mali trosak nije prevelika poteskoca znaci za 10$ dobices pristup Web news serveru sa maksimalno 12 konekcija sto ce reci do 20000kbps ukoliko koristis flashget sa i ukoliko preskocis prag od 8 strimova(postavis 20 malim ispravljanjem u registriju) .
www.news2me.com

Znaci za 10$ mesecno dobijas pristup najnovijim fajlovima ,starih nema baza je samo 20 terabajta postoje i skuplji news provajderi sa 40 i 60 terabajta.
Imas pravo da skidas 1,5gb dnevno a svaki gigabajt preko je 50centi.
Veruj mi zaboravices na sva ona p2p ****** i ne rizikujes da te riia optuzi.

netizen_k je napisao(la):
Ovo mi je nebulozno pa da vidim da li mozda neko ima objasnjenje...

Elem downlink mi je 2000 kbps (toliko mi je izmerio DSL reports, ne znam koliko je zvanicno) i tipicno mi je DL negde oko 300-400 Kb/s.
Naravno, sa takvim linkom surf je obicno strasno brz, medjutim kada startujem par torrent-a surf drasticno uspori iako oni kombinovano vuku ispod 50 Kb/s... a ako krenem da DL-ujem neki veci fajl (zajedno sa tim torrentima) DL je idalje preko 200 Kb/s sto znaci da link definitivno nije previse opterecen.

Ovo nije vezano za browser posto je ista situacija i u Operi...

Ima li neko neku ideju?

TIA

sta ti je to torrent? :confused:
probaj, recimo, da povecas broj HTTP konekcija nekim NET tweakerom.

Re: ...

lucky2001 je napisao(la):
Meni meri 3200kbps pa opet Kazza,DC+ i slicni alati nemaju zadovoljavajucu brzinu najvise zbog kolicine hopova.

Xm, meni se desavalo da preko Kazza imam DL punom brzinom... dakle, mislim da brzina DL-a preko Kazza prvenstveno zavisi od tipa konekcije koju peer od koga skidas ima. Naravno, i broj hop-ova je svakako bitan, tesko da ces imati full speed DL od nekoga ko je u Kini, pa makar taj peer imao i T1...

Ako ti mali trosak nije prevelika poteskoca znaci za 10$ dobices pristup Web news serveru sa maksimalno 12 konekcija sto ce reci do 20000kbps ukoliko koristis flashget sa i ukoliko preskocis prag od 8 strimova(postavis 20 malim ispravljanjem u registriju) .
www.news2me.com

Pogledacu link, prvi put cujem za to ali ponavljam, nije problem u DL-u fajlova vec u http surfu...

Znaci za 10$ mesecno dobijas pristup najnovijim fajlovima ,starih nema baza je samo 20 terabajta postoje i skuplji news provajderi sa 40 i 60 terabajta.
Imas pravo da skidas 1,5gb dnevno a svaki gigabajt preko je 50centi.
Veruj mi zaboravices na sva ona p2p ****** i ne rizikujes da te riia optuzi.

Pa gde se ti serveri nalaze i otkud mozes biti siguran da cak iako nisu u USA neko odavde ne log-uje tvoj IP?

Hvala za link, u svakom slucaju...

petri je napisao(la):
...
sta ti je to torrent? :confused:

P2P.

Poseti par linkova pa ce ti sve biti jasno:

http://www.suprnova.org/
http://www.phoenix-torrents.com/
http://torrentlinks.com/

probaj, recimo, da povecas broj HTTP konekcija nekim NET tweakerom.

Mislis, da u isto vreme imas nekoliko konekcija ka istom URL-u, ili da mozes u isto vreme da otvaras vise URL-ova? Znam da je ranije IE ogranicavao broj konekcija na 2 koliko se secam ali sada mogu u isto vreme is IE da iz DL-ujem bar 4-5 file-ova (nisam probao vise).
Znas li gde je to u registry-ju? Ako ne, koji tweaker ima tu opciju?

www.news2me.com

Pa ovi ti samo daju pristup usenet-u... u cemu je razlika izmedju toga i pristupa usenetu preko news servera mog providera?

Mislim, upravo sam probao i to ide podjednako brzo kao bilo koji drugi DL...

...

Tvoj provajder ti po defaultu daje pristup cenzurisanim bin grupama?

Drugo News2me podrzavaju pristup do 12 konekcija i imaju jedan od jacinh bone cvorista.
Sa mog shell-a mogu da povucem preko 1,2mb/s u sekundi kroz News2me.

Instaliraj flashget ,postavi mu brzinu za recimo t1. Postavi max simultaneous jobs za pocetak na 8 koliki je maximum po standardu( to kasnije mozes da povecas na koliko hoces ovom metodom http://www.tweakxp.com/display.aspx?id=955

Postavi split file na 4-6 partova i pusti jedno 14n fajlova da ti se downloaduje od jedanput.
Reci mi kakvu brzinu dobijas.
Ja uspevam da iscedim svaku kap moga linka.

Tvoj provajder ti po defaultu daje pristup cenzurisanim bin grupama?

Drugo News2me podrzavaju pristup do 12 konekcija i imaju jedan od jacinh bone cvorista.
Sa mog shell-a mogu da povucem preko 1,2mb/s u sekundi kroz News2me.

Axa, sada kapiram, $10 stvarni nije nista za takav deal, definitivno cu probati pa javiti ali ne znam da li cu sada posto idem za par nedelja u Beograd za novaka...

Vrh Dno