Šta je novo?

Surf na ME/Win98

papabear

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2005
Poena
619
Dakle zanima me doticni operativni sistemi, odnosno surf na njima. Prvenstveno me zanima sledece: da li su potrebni antivirus/spyware/firewall i ako jesu, koji; gde da nadjem driver za NTFS; da li postoje zvanicni dodaci za ove OS? Da li je bolje instalirati WinME ili Wiin98 SE sa nezvanicnim service pack-om?

Racunar ce biti on-line svo vreme koriscenja a ovo me zanima jer imam dosta starog softwera koji ne radi na XP-u.

Racunar je XP1700+ KT333 256 Mb Ati 9600SE Maxtor 160 Gb

P.S. Ako nije problem recite mi koji su poslednji driveri koji mi trebaju.

Hvala unapred.

pazi
sad ce da krene klasicna rasprava da li je bolji winme ili 98
ja bi u svakom slucaju instalirao noviji
antivirus i firewall naravno
kao i sp za ie ako ga koristis
ili najnovije opere ili firefoxovi
drajveri standardno: via hyperion(via preporucuje 4.43 za starije chipsetove)
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=5&CatID=1100
poslednji ati drajveri su 5.9 za win me(a rade i sa win98 ali nisu whql ako ti sta znaci)
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/dlmdownloads.ati.com/drivers/5-9_wme_dd_cp_26397.exe
kao i drajveri za zvuk koje ces naravno da skines sa sajta proizvodjaca maticne
e sad s druge strane je pitanje sta ces da radis sa diskom od 160gb pod win98/me ali mislim da imas par tema na forumu koje to spominju

Zasto bi koristio win98/me kada na toj masini mozes sasvim lepo da instaliras XP ili 2000. Kod mene sam probao win98se i radi samo se povremeno blokira ceo sistem kada preteram sa prozorima, otvorim preko 10-tak IE-a nekoliko Outlook, jos ako pustim winamp i komp pocne da svapuje tu je kraj. Savet ukoliko ti je neophodan multitasking i rad sa vise prozora istovremeno batali win9x/me

papabear je napisao(la):
...a ovo me zanima jer imam dosta starog softwera koji ne radi na XP-u...

Da li NOD32 i Kerio Personal Firewall 2.15 rade pod WinME/Win98SE? Da li su oni neophodni? Da li nezvanicni service pack za 98SE radi i pod Me? Na instalaciji Office XP-a postoji i system file update - da li je to nesto kao SP?

trebalo bi da rade a nista nije neophodno naravno
sp ne radi na winme
ne bih bas to zvao sp-om

Poslednja izmena:
Da li nezvanicni SP za Win98SE ima u sebi NTFS driver. Ako ga ima, da li dozvoljava pisanje po NTFS particiji, a ako ga nema, gde da ga nadjem?

Najbolje je da instaliras i W98 ili ME i Win XP. ( HDD je dovoljno velik )
Kada ti trebaju stari programi pokrenes stari OS.U ostalim situacijama koristis XP.

Mogu ja da pitam da li je opcija koriscenje dual boot-a? Win98/Me za te nekompatibilne programe, XP za sve ostalo

edit: pretece me sasa za koji sekund 😀

Poslednja izmena:
Naravno da je u pitanju dual boot. Trebaju mi konkretni saveti. Nije problem instalirati vise operativnih sistema vec u prvom, koji mora biti 98 ili Me. Skinuo sam sve potrebne driver-e i trebaju m saveti za zastitu na net-u i za NTFS particije jer 98/Me, kao takvi, ne prepoznaju NTFS particije. Znam da postoji driver za 98 ali, koliko sam ja upoznat, on samo cita.

Ja sam to regulisao sto sam instalirao dva sistema, pa mi ME sluzi kao rezervni sistem i sistem za stare stvari i one koje bolje rade pod ME.

Nazad
Vrh Dno