Jesi siguran da imas ipv6 adresu? Ta treba da bude u obliku hexa brojeva razdvojenih sa : a ne 4 dekadna broja razdvojena sa .v6, nisam na cgnat, otvoreni portovi,nova ip adresa, supernova umesto mts servera, sve pohvale,sve fercera perfect. Cuprija.
Ja sam u blokovima. Imam ipv6 adresu (bez posebnog zahteva) možda zato što optika dolazi do ulaza, a posle stari koax.Je l' ste svi sa ipv6 adresama na optici ili je moguće dobiti ipv6 i na koaksijali?
Evo odgovora Ratela:
Usluge elektronskih komunikacija su definisane podzakonskim aktom i “usluga širokopojasnog interneta” se imenuje kao Usluga pristupa Internetu i Internet usluge. Korišćenje svih usluga elektronskih komunikacija uređuje se ugovorom između korisnika i operatora elektronskih komunikacionih usluga i mreža, u pisanoj formi. Sadržina ugovora propisana je članom 105. Zakona o elektronskim komunikacijama ("Sl. glasnik RS", br. 44/2010, 60/2013 - odluka US, 62/2014 i 95/2018 - dr. zakon). Ugovor između ostalog sadrži specifikaciju usluga, uključujući naročito podatke o minimalnom nivou kvaliteta pružanja usluga i primenjenim merama za sprečavanje preteranih opterećenja mreže, a s tim u vezi i podatke o ograničenjima u korišćenju terminalne opreme. Ugovor treba da sadrži naknade i uslove vraćanja sredstava za slučaj nepridržavanja ugovorenog nivoa kvaliteta usluga. Ovo sve iz razloga što je brzina pristupa internetu, za koji ste pitali, parameter kvaliteta gore navedene usluge.
Takođe, u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama Agencija je propisala Pravilnikom o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovođenju kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija ("Sl. glasnik RS", br. 73/2011 i 3/2014) minimalne vrednosti parametara kvaliteta elektronskih komunikacionih usluga, između ostalih i za protok podataka na internet pristupu koji iznosi bolje ili jednako od 80% ugovorenog protoka, izraženog u kbit/s, osim za bežični pristup i za internet pristup u mobilnoj komunikacionoj mreži.
Srdačan pozdrav
Služba za kontrolu - RATEL
Dakle po ovome bi ugovor trebalo da sadrži "minimalni nivo kvaliteta pruženih usluga".
moze na coaxu...Je l' ste svi sa ipv6 adresama na optici ili je moguće dobiti ipv6 i na koaksijali?
Stvarno misliš da krajnji korisnik to može da uključi u podešavanjima?jel zna neko kako da se ukljuci IPv6 u podesavanjima?
Ja sam na coaxJe l' ste svi sa ipv6 adresama na optici ili je moguće dobiti ipv6 i na koaksijali?
zasto da ne?ako imas user i pass mozes u podesavanjima namestiti, samo sto ne znam sta treba da unesem, ako je dostupno onda mi samo trebaju ta podesavanja sto imaju ovi sa IPv6 i sam cu se snaciStvarno misliš da krajnji korisnik to može da uključi u podešavanjima?
mislio sam na user i pass za pristup routeruuser i pass? pa nije ovo adsl...
ne mozete sami ukljuciti ipv6.
ok, hvala, ja sam na optici i nabavio sam user i pass za pristup routeru, samo sam pitao da li ovo moze rucno da se namesti, pitacu supernovu da mi ukljuce ako moze, hvalaaha... za sada je test ipv6 na coaxu uglavnom... a tu su user/pass dostupni
pa nema potrebe da pitas... u pitanju je jos uvek beta test, ako budes nekoga zvao, sanse su da te nece razumeti nista...ok, hvala, ja sam na optici i nabavio sam user i pass za pristup routeru, samo sam pitao da li ovo moze rucno da se namesti, pitacu supernovu da mi ukljuce ako moze, hvala
ja sam na koaksu, imam ipv6 vec dva mesecaJe l' ste svi sa ipv6 adresama na optici ili je moguće dobiti ipv6 i na koaksijali?