Šta je novo?

Supernova brzina interneta i optika

Popikaify

Zapažen
Učlanjen(a)
10.10.2023
Poena
11
Skoro sam promenio ugovor u MTS-u jer vise nemaju stari Omorika nego je Omorika S, i u ugovoru pise "Box 4 plavi na Superplan 4 plavi" ovaj drugi je deo Supernove i oba pruzaju mogucnost 400/400Mbps sa optikom,200/20Mbps bez optike,mene interesuje kako to funkcionise uopste ? da li se optika stavlja na zgradu ili u stan i da li se dodatno naplacuje ? Ako vec imam mogucnost za tu brzinu od 400/400Mbps zasto da je ne stavim.Trenutna brzina mi je 200/20Mbps,ruter je od Supernove Technicolor TC7210 prikopcan u racunar sa Cat6 cablom.Postoji jos jedan njihov kabel koji spaja taj ruter sa modemom od TVa (move box) da li to ima veze sa protokom brzine i da li je potrebno kupiti neki manji cat6 kabel?

Postoji tema za Supernova-u.

Kod vas je dostupna usluga realizovana kroz koaksijalni kabl, ne znam da li imate u zgradi Mts ili Supernova optiku uopšte.

Telekom Srbija za istu mesečnu cenu nudi pristup internetu različitim brzinama, npr za paket "Box 4 Plavi" / "Super Plan 4 Plavi" koji košta 7.000 dinara, dobija se internet:
  • brzine 400/400Mbps ako je usluga realizovana kroz optičko vlakno, koristeći GPON tehnologiju, bez obzira da li je u pitanju supernova ili mts mreža.
  • brzine 200/20 Mbps ako je usluga realizovana kroz koalsijalni kabl, koristeći DOCSIS 3.0 tehnologiju.
  • brzine 50/8 Mbps ako je usluga realizovana kroz telefonski kabl, koristeći VDSL tehnologiju.

Takođe, TV usluga ima isti sadržaj ali je realizovana na različiti način:
  • Move TV usluga koja koristi OTT Internet za odloženo gledanje programa, a DVB-C signal za gledanje uživo, dostupna je za Supernova mrežu kroz oba načina pristupa: optičko vlakno ili koaksijalni kabl
  • Iris TV usluga koja koristi internu IP mrežu telekoma za gledanje uživo ili odloženo, dostupna je za mts mrežu kroz oba načina pristupa: optičko vlakno ili telefonski kabl

Postoji tema za Supernova-u.

Kod vas je dostupna usluga realizovana kroz koaksijalni kabl, ne znam da li imate u zgradi Mts ili Supernova optiku uopšte.

Telekom Srbija za istu mesečnu cenu nudi pristup internetu različitim brzinama, npr za paket "Box 4 Plavi" / "Super Plan 4 Plavi" koji košta 7.000 dinara, dobija se internet:
  • brzine 400/400Mbps ako je usluga realizovana kroz optičko vlakno, koristeći GPON tehnologiju, bez obzira da li je u pitanju supernova ili mts mreža.
  • brzine 200/20 Mbps ako je usluga realizovana kroz koalsijalni kabl, koristeći DOCSIS 3.0 tehnologiju.
  • brzine 50/8 Mbps ako je usluga realizovana kroz telefonski kabl, koristeći VDSL tehnologiju.

Takođe, TV usluga ima isti sadržaj ali je realizovana na različiti način:
  • Move TV usluga koja koristi OTT Internet za odloženo gledanje programa, a DVB-C signal za gledanje uživo, dostupna je za Supernova mrežu kroz oba načina pristupa: optičko vlakno ili koaksijalni kabl
  • Iris TV usluga koja koristi internu IP mrežu telekoma za gledanje uživo ili odloženo, dostupna je za mts mrežu kroz oba načina pristupa: optičko vlakno ili telefonski kabl
Jeste koaksijnalni je kabl,secam se kako je izgledalo.Kako funkcionise zamena za opticki,da li se doplacuje na tih 7000 ili ?

Zamena na optički se nenaplaćuje ako potpišeš novu ugovornu obavezu od 24 meseca (trenutna se prekida), ali to je moguće samo ako u zgradi postoji optička mreža.

Nazad
Vrh Dno