Nije HD7 baš isto što i HD681, malo su bolje, a i ovde je reč o EVO modelu.
Kao neko ko poseduje Evo i ko je pre kupovine isprobao Presonus, moram da odgovorim. To nikako nisu iste stvari. Visoki tonovi na Presonus-u su blago receno prenaglaseni.. Meni je ono zvucalo previse prenaglaseno, bas lose..
Elem, da preformulisem- vredi narucivati Presonus HD7 ili 681 EVO? Sa postarinom bi me iznele ~28e (HD7) odnosno ~35/38e (EVO) ili je cisto bacanje para?
U nekom trenutku ove godine razmisljam da posegnem za AT M50x kada/ako budu na nekom snizenju
Ako mozes probati, ja bi isao na polovno.
Imas na oglasima seriju 5 od sennheisera
i akg tipa k141 ili 240.
Sad mi pade na pamet, ima trenutno beyerdynamic dt880, stariji model.
Ovako..
Prvo da ne ispadne da sam rekao da je Presonus los. Precenjen da, za 20€ u DE bio bi ok. Po meni dobre slusalice treba da budu dobre bez upotrebe ekvilajzera na dobrom uredjaju. Presonus to nije. Superlux HD681 EVO su za 28€ izvanredne. Za te pare bolje ne moze(pa samo dodatni jastucici kostaju 8-10€ ). Ja ne zelim dati vise od 30€ za sluske i to je to. Ima puno boljih ali i puno skupljih i sa prethodnim komentarom se apsolutno slazem. Koliko para.. P.S. Uzeo sam ih u Thommanu u DE.
Nisam mislio na vintage od 30-40 eura, mada mogu i te da se nadju.
AKG K240s ili HD414 se mogu naći za taj novac.
Za nešto više tipa 50EUR-a Sennheiser HD424,430, ili nešto skuplje HD540 i HD560.
One se mogu naći za 70-80EUR-a, samo rekoh treba provjeriti prije kupovine.
Meni su AKG141mk2 koje imam trenutno draže i češće na glavi od Grado sr80.
Naravno ne pokrivaju sve žanrove, ali zato ono što pokriju, pokriju baš baš.
I sam si prešao na Philips X1 (zeznuo si se samo što nisi čekao X2, njemu su sundjeri mjenjaju)
E što se tiče superluxa, ne kažem ja da je to loše, sigurno su bolje od konkurencije za taj novac ali sad dizati u nebesa nije baš realno.
I tad se može desiti da npr. HD515 stvarno dobro zvuče onome ko ih probava, poklapa se sa muzičkim preferencijama, a ne ovako ostane rastrzan, jer ti kažeš ne zavrijedjuje taj novac a ja kažem OK je.
Glavno pitanje je:
Ako neko ovde od clanova vec poseduje 681/681 EVO i neke skuplje modele drugih proizvodjaca,da li moze da kaze iz licnog iskustva da podeli sa nama, da li je pametno dati ~35e za EVO ili je pak bolje stekati novac i uzeti nesto za viseg segmenta na popustu (i sta) ukoliko naleti za 80ak evropskih novcanica? Po onome sto se dati procitati na netu iskustva sa 681 EVO i HD7 su vrlo pozitivna i sluske su preporucuju za neki "casual" audiofile i eventualno gejming... Da li su bacanje pare ili ne?
Vjerovatno si primjetio da je CMOY dobio drugare
Sada je tu i jedan vrlo kompetentan DAC za zasebnim napajanjem za digitalni i zasebnim napajanjem za analogni segment.
Ja sam npr. bio vrlo skeptičan što se tiče DAC-ova ( u tom momentu je Xonar DX bio glavni izvor)
Ovo ti pišem da bi vidio koliko je relativna tvoja ocjena ili moja ocjena. Mora se imati u vidu kompletna slika sistema, sa čim su slušalice uparene i naravno opet doći do slušanja.
Sad mi pada na pamet da bi se ti žilet oštri visoki na superluxu...
Nema idealnih slušalica, niti jedne ne pokrivaju sve žanrove. Ja planriam treći par, dilema je izmedju Hd558 ili HD600. Vidjeću još.To bi mi trebalo pokriti bas i subbas.
Ti si sa Philips X1 prošao odlično. Sad im je cijena otišla u nebesa naročito sa X2.
Vidiš to je bio trenutak kad su se probijali tek, zato su i dali jeftino slušalice izradjene od vrhunskih materijala i vrlo kvalitetne završne obrade.
Sad treba čekati nekog drugog proizvodjača audio opreme koji će pokušati kvalitetnom ponudom ući na to tržište i pazariti nešto kvalitetno za malo para.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari