Šta je novo?

Super Digital PC TV Receiver

Zumbul83

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2009
Poena
304
E ovako, problem je sledeci:
Imam externi "Super digital pc tv" receiver koga sam povezao sa monitorom Philips 191EW. Problem nastaje kad se dovede video signal na ulazu, odnosno kad se ukljuci receiver njemu treba skoro 2 minuta da prikaze sliku na monitoru ( kao da je lampas :) ). Isto se desava i kad pocnem da saltam kanale na njemu. Prodje vecnost dok se pojavi slika.

Sad mene interesuje da li je problem u samom procesoru u receiveru ili je neko neslaganje izmedju monitora i receivera.

Bice da je problem u tuner-u.
Pojedini receiver-i imaju lag u radu, sto se primecuje kao kasnjenje u prebacivanju programa.

Hvala na pomoci, probacu sa nekim drugim receiverom.

A imam i jos jedno pitanje: Jel postoji mogucnost da se monitor na neki nacin preveze na prekidacu ili gde vec i da se sam ukljuci kad dobije video signal iz receivera ( ili kad preko daljinca ukljucim receiver). Posto ovako moram uvek da ukljucujem monitor zasebno?

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci, probacu sa nekim drugim receiverom.

A imam i jos jedno pitanje: Jel postoji mogucnost da se monitor na neki nacin preveze na prekidacu ili gde vec i da se sam ukljuci kad dobije video signal iz receivera ( ili kad preko daljinca ukljucim receiver). Posto ovako moram uvek da ukljucujem monitor zasebno?

Kada ti je monitor na stendbaju sam ce se ukljuciti, prikazati sliku, kada mu dovedes signal, a isto tako ce otici u stendbaj kada signala ne bude bilo.

Copycat slazem se satobom oko "Stand by-a", sve to funkcionise u najboljem redu. Problem je sto bi taj monotor trebao da zauzme mesto na odredjenoj visini do koje ce se kasnije tesko dolaziti a mrezni kabl ce se iskljucivati svakodnevno zbog nekih vama nebitnih razloga. Znaci, meni treba neka sema kako da se monitor veze na receiver da kada se ukljuci receiver automatski se ukljuci i monitor. U protivnom cu morati svakog dana da nosim merdevine ili da izigravam Spyderman-a da bi skljocnuo monitor na dugme. Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno