Šta je novo?

SUN kupuje MySQL

variable

Čuven
Učlanjen(a)
18.06.2002
Poena
620
Ne kupuje već KUPIO za 1 milijardu dolara.

Naravno da je MySQL bio i ostace free za koriscenje, ali je neko, jelte, morao da ga napravi i neko, jelte, mora da daje support i radi dalji razvoj i odrzavanje i taj neko je kupljen za 1G$.
Ljudi cesto misle da open source pada sa neba ili da ga pravi par zanesenjaka, ali iza uspesnih open-source projekata najcesce stoje poznate ili manje poznate firme, inace cela stvar ne bi mogla da funkcionise (na dobrovoljnoj bazi).

Poslednja izmena:
Ja ne mislim da moze da radi na vazduh *** ali mi nije bilo jasno otkud sad to odjednom kad godinama sve sljaka i bez toga. Imam utisak da je Sun to uradio ne bi li nagazio Microsoft 😀

Delimicno zbog toga, ali verovatno vise zbog imidza. MySQL je najpopularnija open-soruce baza, ali daleko od toga da je najbolja. Mogli su da kupe PostgreSQL koji je dosta bolji od MySQL-a da su hteli, ali su verovatno vise isli na stvaranje image-a u IT i open-source zajednicama.
Sto se tice MySQL-a ne verujem da ce se nesto promeniti sa stanovista njegovih korisnika. Sun ce verovatno dodavati enterprise feature i mozda ga bundlovati sa Open Office-om ili Javom.

Nazad
Vrh Dno