Šta je novo?

Sumnjiva preciznost MX revolution-a

Adanos

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
345
Elem, posedujem ovaj mis vec par meseci i nikako ne mogu da se naviknem na preciznost (nepreciznost) istog. Prava je muka uhvatiti tacke koje mi trebajupri crtanju i modeliranju u Archi Cad-u, ArmCad-u i Tower-u zbog cega sam ga i kupio. Taj milimetar preskoka je uvek presudan i cesto se iznerviram kada moram maksimalno da zumiram kako bih mogao da uhvatim tacku, pogotovo kod osnapa bliskih tacaka.
Kupio sam cak i Razor Mantis podlogu za misa (http://www.maxitmag.com/reviews/gadgets/razor-mantis-mouse-mat-review.html) u te svrhe ali ni trunku poboljsanja nisam video.
Da li je to popravljivo ili jednostavno realnost sa wireless misevima?
Dvoumio sam se izmedju njega i G9 ali sam na svoju nesrecu uzeo ovaj.
Mis je izvanredan za browsing, ugodan za drzanje ali strasno neprecizan pri crtanju.
Ako neko ima neke predloge za poboljsanje preciznosti bio bih zahvalan.
Inace i pored 8+ sati dnevnog koriscenja baterija drzi i po 3 pa i cetiri nedelje tako da sam veoma zadovoljan na ovom nivou.
Hvala unapred.

Isti problem, doduse ne radim u CADovima, ali ovako u svakodnevnoj upotrebi osetim da je manje precizan nego npr MX1000 koji sam imao pre ovog malise. Jedini savet koji mogu da ti dam je da za crtanje pri ruci imas neki drugi precizniji, ali sad to kosta pa...

I kod mene isto sad cu da uzmem neki a4 gamerski 3200 dpi kao drugi mis, dok mi ne padne neka kinta za g9.

Ja koristim mx1000. Posle instalacije wina obavezno se iskljuci Control Panel->Accessbility Options->Mouse->Settings oba slajdera na minimum
Zatim u Control Panel-> Mouse->Pointer options Enhance pointer precision iskljuceno

Probajte mozda vam pomogne.

Ovo vazi za sve miseve, ne samo za navedene modele. Dobija se precizniji mouse koji ne leti po desktopu kako se mrdne malo u stranu.
Meni itekako znaci, mozda vama ne.

Vrh Dno