Šta je novo?

Summa summarum, zaboga :)

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Isusih oci ceo dan od citanja foruma i googlovanja :) i na kraju opet moram da pitam da ne bude ono "posle hebanja nema kajanja" :D

Dakle, komp u pitanju je iz "moja masina" (ukratko cpu e5400 @3.6ghz @1.32v, 2x2gb ddr2 @2.2v i napajanje TT 470w sa dve v12 grane deklarisane na 14 i 15A LINK sa spec).

Takmaci su:

U crvenom uglu:

http://winwin.rs/-vga-amd-radeon-5770-powercolor-1gb-ddr5.66.html?productId=29678 po ceni ~9500din

U zelenom uglu:

http://winwin.rs/-vga-geforce-gts450-palit-512mb-ddr5.66.html?productId=30418 za ~10000din

http://list.rs/artikal.php?id=VGA00523 za ~11000din.

Kriterijumi za kupovinu:

1. Da radi sa ovim napajanjem bez problema;
2. Performanse;
3. Tisina.
4. I ako ustedim neki dinar, super ;)

Moje misljenje nakon 3h neprekidnog blejanja u net:

Nemam pojma :d Salu na stranu, cini se kao najbolja kupovina ati, ali za konkretni model nisam uspeo da nadjem profi opise vec samo misljenja kupaca, a uz to jos i nikada nisam imao ati, pa se obracam bench zajednici u ocekivanju pomoci :wave:

Poslednja izmena:
5770 saphire ( mislim da je bolja od Power Colora razlog je jednostavan crkavao mi je jednom pover color a sa Pover Color 2600 serijom je bio uzas crkavali su ventovi kao ludi ) ovo sto sad pricam nema veze sa trenutnom situacijom, samo dajem objasnjenje zasto ne bih uzeo (da se ogradim, crkla je grafika koju sam ja kupio i uvazena je reklamacija, sa nekoliko 2600 PRO modela ista situacija, 3 komada su crkla koje sam isto Ja kupio, tako da se zna da ne pricam gluposti koje sam procitao negde tamo na netu, za sve je odradjena garancija )

Poslednja izmena:
Apsolutno 5770. Isplati se skroz, pogotovo za te pare.

^Ako imate neki drugi predlog, dajte, ali da bude iz winwin-a ili lista...

Ako jos neko ima iskustava sa power color kartama, neka podeli sa nama :)

Ja imam ovu iz lista msi gts 450/oc, skroz sam zadovoljan sa njom ali sad vidim da je 11000din ja sam je platio nesto jeftinije a 5770 nije bilo za te pare tad , verovatno bi uzeo 5770 jel je koji procenat brza od 450 .
Sto se tice same kartice u leru je necujna tj na 40% pa sve do 60% posle pocinje da se cuje ali daleko od toga da je bucna mada to je subjektivni utisak. Kartica se ne greje puno, dobro naklokovana ne prelazi 70c , za to bi joj dao plus i sto dolazi sa 3god garancije. 5770 ne znam kakva je ali buduci da je jeftinija i po defaultu malo brza ja bi uzeo nju.

Poslednja izmena:
NOVOSTI!

Videh sad MSI R5770 HAWK u winwinu za 11500din LINK

Opisi na netu je samo hvale i kazu da je izuzetno tiha, samo ako moze neko da mi potvrdi da li ce raditi na mom napajanju pa odoh da je kupim?

Pitam posto su na guru3d napisali:

Here's my power supply recommendation:
Radeon HD 5770 (single GPU)
The card requires you to have a 450 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 36 Amps available on the +12 volts rails.
LINK

Radice ti evo i zasto u pitanju je njihova test masina

@guru3d

"On average we are using roughly 50 to 100 Watts more than a standard PC due to higher CPU clock settings, water-cooling, additional cold cathode lights etc."

U tvom slucaju razlika izmedju njihovog setupa i tvog je bliza 100W nego 50W

Onda u slucaju GTS 450 kazu :

"On your average system the card requires you to have a 500 Watt power supply unit"
jeste da moj sistem nije cak ni average ali ovo napajanje sto imam od 430w cak ne bude ni mlako kad pustim prime i furmark zajedno.

Vrh Dno