Šta je novo?

Sugestije oko mog moda...

• Začetnik teme Začetnik teme fox_87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fox_87

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poena
330
Pozz svim forumasima i ovom forumu:wave:

Imam neko kinesko kuciste,led displej sa temp. senzorom,crno,nije lose. Vec sam ga kao modovao,tj. ubacio umesto leve strane staklo,blue fan u staklu i neonke.

[YOUTUBE]LyMgVY5MHes[/YOUTUBE]
udjite na youtube kako bi procitali dodatne informacije:eyebrows:

Sada sam resio da malo vise ulozim novca(25e 🙂 ),truda,umeca,ideja i da to ispadne malo bolje,i funkcionalnije...Znaci modujem kuciste,napajanje,dvd-rom,monitor,zvucnike,tastaturu i graficku
Pa su mi potrebne neke sugestije od iskusnih ljudi sa ovog foruma

Ideja je ova,vec prosecena leva strana i sa unutrasnje strane ide staklo (pleksi je skup,i grebe se) od 2mm debljine koje lepim silikonom. Zatim proseceno kuciste odozgo i isto ide staklo. Radi se providno napajanje tipa ovog sa plavim led coolerom
images

tako da ce ono da sija i unutra i da se vidi odozgo. Kod dvd roma isto prosecam odredjene delove ,ostavljam onaj plasticni krug i 2 metalne trakice kako bi ga drzale na mestu i lepim odozgo staklo,mocice da se vidi disk u njemu :banana:

sema farbanja kucista bi bila nalik ovom,s tim da moje nije ovako hi-tech

4.jpg

Sa prednje strane ide

bigimg.jpg

xigmatek,na ramu se nalazi
images

thermaltake cyclo,sa plavim led-om.
Kablove cu slivovati,verovatno crnim slivom,ili narandzastim,onaj deblji svezanj kablova iz napajanja cu ubaciti u ono rebrasto crevo koje se inace koristi za el. instalacije o kucama.ATA flat kabl cu da zamenim okruglim i uv reagujucim (plavi ili crveni,sta mislite..),a za floppy kabl neznam sta da radim,farbam u neku boju verovatno ili izbacujem flopy iz kucista.

E sad graficka,MSI 8500GT
images

skunuo sam joj ovaj srebrni znak,odavno krasi masku kucista,al pored nevidjeno velikog pasivnog hladjenja ubacio sam joj i fan.
Sada bih isto isao neki plavi led 8x8 al ako bi se malo potrudio da je modujem zeleo bih da bude ovakva

images

sa ovim pasivnim coolerom i fanom(koji je ipak potreban) ona bi bila debela 3 pce slota i ruzna.Ideja koja mi pada je ubacivanje nekog tankog i malog vga coolera a preko njega blue fan i da ovako odradim sa mrezicom i oklopom.
Izbor je blago receno ocajan,za nekih 300din ovaj 5x5cm koji mislim i da ne moze da nalegne na postojece rupe.
za neki skuplji i glomazniji tesko da ce biti para,ipak sam za to da modujem a ne da kupujem i menjam.
Ta graficka je trenutno problem,kako sta,a da ispadne dobro i da je hladi.
Mozda cak i da postojeci blok usecam kako bi usao u njega fan al cime to odraditi i kako

Sto se tice boje ploca,i maticna i graf su crvene,mislim da ce s uklopiti uz unutrasnju narandzastu,ne bih da se trosim jos na sprej za plastiku kako bi i njih farbao.Dugotrajan je postupak zastite delova a i rizicno ipak,ovi nasi prodavci ne bi znali da nadju sprej za plastiku a tek da odgovore dal je el.provodan.
Sto se tice zvucnika,tastature i monitora,mozda misa,isto ce ici crno-narandzasta kombinacija.S tim da u zvucnike idu posebne led diode (da sija iz otvora satelita) koje cu morati da namontiram a mozda i vufer dobije svoju providnu stranu
Tu su uvek jos neke sitnice koje cu dodavati,al generalno me interesuje vase misljenje,sugestije oko graficke i td.

Za koji dan krecem sa radom,malo po malo al ne bih otezao duze od 7 dana,tako da cu verovatno otvoriti posebnu temu o modu i kako tece sa slikama i ostalim.Ovde ce se verovatno naci informacije koje bi bile za pdf-Domaće tržište iliti GDE da kupim? i mnoge druge,pa bolje ovde da bude sve na jednom mestu i da se informisem,a mod da ima svoju temu za komentare i utiske

Ako je neko procitao ceo ovaj post,vidi se da je pravi ljubitelj modovanja,koemntarisite i dajte neki dobar predlog

57 pregleda i nijedan komantar ,a meni su rekli da su ovde sve frikovi koji se razumeju u sve o kompovima
Opravdajte reputaciju :eyebrows:

Imam "mini" box cooler za 775 podnozje koji sam dobio uz intela,a skoro nabavio normalan stock cooler koji se inace dobija. Mislim da ce ovaj mini moci da se nabudzi na graficku uz neki led fan,blok je dovoljno tanak(2cm) a sirok da odradi posao . A i uradjen je tako da izduvava vazduh svuda okolo tako da ce hladiti i druge cipove po celoj grafickoj

2cxudkz.jpg

Nazad
Vrh Dno