Šta je novo?

Subwoofer za kola, model "ispod sedista"

Sony gt300, i A klasa novi model. Ja sam mu ubacivao plejer (koji inace ima neki svoj prikljucak za dzojstik), ali tada nisam primetio nista sto se moze iskoristiti.

Poslednja izmena:
Nije bas za sony, ali evo spisak adaptera i modela automobila za pioneer. Ima i za A klasu W169.
Pa menjaj sony za pioneer :)

Prilozi

• 02_CE_HW_RC_ADAhPTORS.pdf
    52.6 KB · Pregleda: 429
Kul, jos kada bih nasao pioneer koji mi se ovoliko svidja, ovaj sony i ovako ima daljinski (sto naravno nije isto kao komande na volanu :( )
edit: sada nadjoh neke adaptere za sony na netu nisu original, al kostaju 50$.

Poslednja izmena:
@gx-x
Vec sam gore napisao da nikakvo busenje ne dolazi u obzir. Prvo, ne zanima me da sve bude toliko bolje i glasnije, drugo necu da razmisljam da li ce to neko da mi pocupa i pride razbije koje staklo.

Iz ovog drugog razloga necu ni da menjam HU jer Subaru ima mesto za dupli HU. Sta god da tavim, "bosce" oci svim akoji pogledaju a ja auto koristim cesto i parkiram svuda, razmisljanje na temu lopova mi ne treba. fabricki Hu izgleda kao fabricki prilicno nestanradno i vrlo neatraktivno a radi vise nego korektno. Odlican! :)

Idem sutra da probam sa boljim zvucnicima kako ce se cuti. Mislim da imam mesta za 10 ili 13cm u vratima, verujem da ce se bolji zvucnici bolje cuti na postojecem HU.
Ako to ne prodje, a mozda i ako prodje, narucicu originalni woofer sa ebay-a.

Ozivljavanje teme :)

Sasa, sta si na kraju uradio sa trazenjem woofera za ispod sedista? Jesi nasao, kako si zadovoljan? :)

Uzeo sam coupe/cabriolet, tako da mi je sada mesto ispod sedista jedina opcija. Nije da je lose ovo fabricko ozvucenje, ima 4 low/mid zvucnika i 2 odvojena visokotonca, ali mislim da bi jedan mali bass boost u vidu malog aktivnog woofera bio pravi potez.

I ako neko drugi zna, ako se promenila situacija na trzistu pa sada ima "malih aktivnih woofera" za "ispod sedista" neka predlozi nesto :type:

Nista nisam pazario, nasao sam par modela ali nista od toga me nije zadovoljilo. Sve vise manje zamulja bas, prepojaca ga i dobije se nakaradan zvuk. Bolje mi zvuci fabricka muzika.
Ako naletim na fabricki sub, probacu pa se odlucim za njega (ima ih na ebay-u), ako i to ne bude valjalo ostaje ovako.

mora to u gepek, nemjte se zezati. Imate dobre 10" u kompresionim kutijama (JBL recimo) uzece vam malo mesta ali nece vam faliti. To su 45x60 kutije, pa to je smesno malo, a sub-a kolko oces...

Sigurno da je to bolje, vec je ranije sve receno, medjutim prtjazni prostor mi je odvojen od kabine, pa ne znam bas koliko ima smisla kada je takva konfiguracija prostora.

Ali glavno je da mi je bilo kakva kutija tamo neprihvatljiva, kada je krov podignut ok, ima dosta mesta, medjutim kada se metalni sklopivi krov spakuje zauzme oko pola prostora prtljaznika.. pa jos i kutija tamo, ne ide..

Videcu sta moze da se nadje u smeru moje ideje (ako uopste nadjem nesto), pa ako mi se svidi kako se uklapa u zvucnu sliku uzecu i izvestiti sta sam uradio

E pa onda ne moze, tj moglo bi ali bi moralo sve da se osmisli gde ce i kako da stoji, od instalcije (kablova) pa do same kutije. Inace, ne smeta sto je gepek odvojen od kabine. Malo manje pritiska bude (zvuka, snage, kako god oces da nazoves) nego u hatchback varijantama ali daleko od toga da se nece cuti. Naravno, sve zavisi od snage sistema, 2x300W RMS-a od dve 12" bi verovatno utisavao :d

Poslednja izmena:
Za roadster je najbolje da se zvucnici i pojacala ugrade na zid prtljaznog prostora ka putnom prostoru. POstavis ih tako da ne smetaju krovu i majka.

da, zapravo, tako obicno i rade. Ako u njegov auto moze tako onda milina. Takoje i u 350Z cabrio ugradjen woofer.

Meni je woofer tacno iza suvozackog sedista i jedino je tu imalo mesta.

Nazad
Vrh Dno