Šta je novo?

subtitle na VHS kako to radi

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
Kako radi prikazivanje subtitlova sa VHS-kaseta na TV-u, na TV-u mogu da ih iskljucim i ukljucim kada gledam film sa VHS kasete, ne kapiram princip?

misterno je napisao(la):
Kako radi prikazivanje subtitlova sa VHS-kaseta na TV-u, na TV-u mogu da ih iskljucim i ukljucim kada gledam film sa VHS kasete, ne kapiram princip?

mislim da nisi bio dovoljno jasan oko tvog problema ili te Ja bar nisam razumeo

verovatno su ti titlovi snimljeni u onaj "nevidljivi" deo slike kao podaci, slicno kao podaci za teletekst... palo mi napamet, inace to nisam nikad video...

:S: e, recite da se zezate :S:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da bi ukljucivao iskljucivao titlove moras da izskeniras celu traku da bi nasao indexe, imas funkciju na daljinskom index search.
Kad to zavrsis pritisnes play dugme za pustanje filma, ali u isto vreme drzis dugme clock adjustment jer se preko tog dugmeta namesta pozicija titla.
Da bi menjao velicnu titla, udjes u meni za scheduled recording i namestis da snimanje pocinje svakog drugog utorka u 23:55 (ne znam zasto, ali tako radi kod mene).
Naravno baterije u daljinskom da bi ovo sve proradilo moraju da budu iskljucivo Toshiba alkalne, ako ne, onda ce se javiti desinhronizacija titla sa slikom, ali prica se da ce sa novim firmware-om i ovo biti sredjeno.

Poslednja izmena:
Kod mene je neki video rikorder koji uopste ne prikazuje titlove, ali su bili pristojni da mi upakuju recnik u kutiju, iako isti filmovi
kod komsijinog malog idu ko blesavi, ali on ima neke strava baterije u daljincu!

Poslednja izmena:
a c a je napisao(la):
Da bi ukljucivao iskljucivao titlove moras da izskeniras celu traku da bi nasao indexe, imas funkciju na daljinskom index search.
Kad to zavrsis pritisnes play dugme za pustanje filma, ali u isto vreme drzis dugme clock adjustment jer se preko tog dugmeta namesta pozicija titla.
Da bi menjao velicnu titla, udjes u meni za scheduled recording i namestis da snimanje pocinje svakog drugog utorka u 23:55 (ne znam zasto, ali tako radi kod mene).
Naravno baterije u daljinskom da bi ovo sve proradilo moraju da budu iskljucivo Toshiba alkalne, ako ne, onda ce se javiti desinhronizacija titla sa slikom, ali prica se da ce sa novim firmware-om i ovo biti sredjeno.
ja sam cuo da moze i sa varta baterijama ali ako su zelene i ako kostaju vise od 150din/kom po zvanicnom kursu NBS
tako mi rekao komsija programer kod kog sve radi

Vrh Dno